Blogginlägg

Nederländerna

2013-03-06 17:16 | 0 kommentarer

Det blev en resa till Nederländerna som jag sent kommer att glömma av flera anledningar.  Först av allt tack för ett supertrevligt sällskap Helena!

Vi kom iväg tidigt på fredag morgon, hmm snarare sent på natten kanske man ska säga!
Resan ner gick bra tills vi kom till Bremen där var det 9 km kö som knappt rörde på sig, men till slut släppte det och vi kom fram till hotellet i Haren i Nederländerna.
Det var ett helt ok rum så det kändes ju bra.

Helena, Cealin och jag tog en lång promenad och tittade runt på en massa olika hus och trädgårdar och vi hittade till och med en krokus  och lite grönt på några träd.
Därefter bestämde vi oss för att äta på hotellet, för vi orkade inte ut och åka mer, och det var en bra idé för maten var supergod om än lite dyr  .

130303_1012

Dagen efter bestämde vi att åka och leta upp utställningsplatsen så det inte blev förseningar på söndagen när Cealin skulle ställa.
Vi kom dit och in efter att ha fått betala lika mycket för oss alla tre.
När vi kom in letade vi upp "kooikerfolket" som vi kände sedan innan och då hände något som jag inte ens i min vildaste fantasi kunde tänka mig.

Bakom ryggen hörde jag ett rop  "Birgitta".... och när jag vänder mig om så ser jag Iduns ägare Mrs Miyata och hennes mamma, och en kompis till dom, samt Oscar som är med och översätter. 

130303_1020

 


Det blev ett mycket kärt möte och  jag är så glad att Oscar var med och översatte allting för vi hade mycket att prata om  Carla och Rinus var också där så det blev fler kort.

130303_1075

Det var domarbyte för Kooikrarna så det tog lite tid innan det kom igång men till slut så stod denna tiken som vinnare, namnet minns jag tyvärr inte men hon kom från kennel Zwarte Bellen Hoeve.

Eftersom "vår" domare skulle varit samma som för Kooikrarna så gick vi till sekretariatet för att ta reda på vem det skulle bli och i vilken ring.

Vi fick reda på att det skulle bli en finsk domare och vi skulle sist in i

ringen eftersom det var domarbyte. Bra tyckte vi för då behövde vi inte vara där så tidigt utan det räckte vid ca 9,30.
Döm om vår förvåning när vi kom dit på söndag morgon.... inget stämde, vi skulle vara i en annan ring med en svensk domare och vi skulle in som nr 2 i ringen.
Jag blev ganska stressad må jag säga eftersom Cealins uppfödare skulle komma och vi hade sagt att det blev sent på dagen..... jag ringde henne och berätta om ändringen och hon körde som attan och hann dit precis när nationalsången slutade. I Nederländerna börjar alla utställningar med nationalsången och jag tycker det är en fin tradition.

Cealin skötte sig utmärkt i ringen även om hon var lite stel på bordet, alltså har jag tränat 130303_1118för lite  , men för övrigt tyckte domaren om henne så hon fick sitt första junior EX och Cert samt Bäst i Rasen. Hon var ju själv men jag vet av erfarenhet att det innebär INTE att man får allting med automatik så jag är stolt över henne och resultatet. 

På kvällen blev det lite fira på hotellet sedan tyckte Cealin att det var dags att sova

130303_1103 130303_cealin_1109

Till slut kommer det lite andra bilder som vi tog på utställningen.

130303_1137130303_1128

En Podeco och en "annorlunda" pudel som såg häftig ut tyckte jag.

Välj språk