Blogginlägg

Redan mars...

2014-03-04 23:25 | 0 kommentarer

Tiden rusar iväg och jag har inte orkat skriva någonting på flera veckor.

Först blev Thomas ordentligt dålig i en förkylning med skrällhosta, sedan var jag iväg och gjorde en gastroskopi och såklart hittade dom inget så det blir vidare utredningar.
Naturligtvis var Thomas snäll och smittade mig med sin förkylning så det har varit mer eller mindre sängläge i 2 veckor för mig med feber och fortfarande en hosta som inte ger sig.
Som tur är så har vi gått om varandra så hundarna har fått sitt i alla fall.

Tack alla ni som skickat kort men jag måste erkänna att jag har inte hunnit fixa till några till bloggen ännu.

Både Mandy och Wera visade sig vara dräktiga så nu går vi i väntans tider. För Mandy är det ju knappt en vecka kvar medan Wera har ca 3 veckor.
Det är lika spännande och kul varje gång man väntar på småttingar och skulle man inte tycka det så ska man nog inte hålla på.

En sak som "stör" mig med en del ev kommande valpköpare, är att dom inte tycker man behöver komma på besök innan man vet om man får valp eller inte......
Hur ska man då veta om personkemin stämmer mellan ev valpköpare och uppfödare, det är ju en sak som Thomas och jag tycker är jätteviktigt.
Eftersom vi alltid väljer ut den valpen vi tror passar familjen bäst så är det ju ännu mer viktigt att vi bildar oss en uppfattning om varandra.
Men det är ju som sagt upp till var och en, uppfödare som ev valpköpare, hur man resonerar men vi kräver att man kommer på besök och angående det lär vi knappast ändra oss

Igår hade vi besök av SKKs kennelkonsulent, dom gör ju besök vart 3-4 år, och allt var till belåtenhet.
Han gick igenom alla nya regler och även om man läst dom innan är det alltid bra att fråga lite extra.
Vi talade också om detta med samägande"avtal" ( alltså inte fodervärdsavtal) och vilka missförstånd där finns.
Man kan inte/får inte samäga med någon som inte är en juridisk person, för om det är en privatperson så anses det som ett foderavtal oavsett hur det formuleras.
SKKs regler säger ju att man får ha max 10 foderhundar ( tikar + hanar) men att många tyvärr inte bryr sig om det.
När jag satte mig ner och räknade igenom, jag har faktiskt koll men ville vara säker eftersom det skulle stå på hans papper , så visade det sig att vi har i dagsläget 9 st på mellan 6 mån och 5 år.
I år försvinner 4 st, dom fyller 5 år och då upphör automatiskt foderavtalen på tikar, så det är lugnt och om vi vill och kan så har vi möjlighet att spara någon/några valpar under året.

Mio kom ju i löp ungefär som vi beräknade och Sara var och progesteron testade henne åt mig, tack snälla Sara för all hjälp. Detta var på dag 9 så vi trodde det fanns tid..... men ack vad man bedrar sig, precis som förra gången så blev beskedet att hon är färdig för parning NUUU direkt.
Jag hade ju förvarnat Miltons matte om att det kunde bli under senare delen av veckan men som tur var ställde dom upp samma kväll med kort varsel
Tack snälla Ramona och Jonas!

Välj språk

Blogghistorik

«mars 2014»
måntisonstorfrelörsön
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Senaste inlägg
Slut
Februari och .....
27 januari
Sammanfattning av 2018
2018
Årets sista dag
Lilla jul
Måndag igen ;-)
Ultraljud
Tom.....

Senast kommenterade
Redan mitten av november....
Äntligen....
En sorglig dag igen.......
17 september
:-D
Sorg eller hopp?
24 oktober
Musfångare
Lördag kväll
Söndag

Historik
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2013