Blogginlägg

Tisdag

2013-05-28 19:20 | 1 kommentarer

Tiden räcker inte till någonting känns det som och ändå är både jag och Thomas hemma på heltid.

Tack alla ni som skickar mail ( vill ni ha svar på något snabbt så snälla ring hem 0320-46012 ) och foton jag ska svara på dom så snart jag hinner och vädret tillåter. Idag har jag satt på och stängt av datorn säkert 10 gånger pga åskan.
Bilder kommer också framöver.

GRATTIS till alla er som varit ute och tävlat nu ni har ju fått jättefina resultat, det kommer också under nyheter så snart jag kan....

Det har varit mycket "sjukdomar" med våra hundar den sista tiden.
Cealin visade sig ha patella fel och ska operera bägge sina knän så snart vi får tid för det, fram tills dess håller vi på med vattengymnastik.

Jorrie har börjat tappa hörseln och är väl till ca 80% döv nu, det innebär att vi får försöka använda handtecken när hon väl tittar på oss annars får vi gå efter henne. Hon har nog börjat bli lite senil också för stundvis kan hon stå och bara "pipa" utan anledning och det beror inte på att hon har ont för det har vi kollat upp.

Nico började med hosta och jag trodde det ev kunde vara hjärtat men det visade sig att han har fått en trakealkollaps ( luftstrupen faller ihop till en viss del) och det fick han medicin mot. Tyvärr visade det sig att han kräktes av det så efter varje natt får vi byta fällar. Det konstiga är att det sker bara på nätterna så nu får han en knäckebröd med mycket smör som en sista måltid innan vi lägger oss så får vi se om det hjälper.

Men det värsta av allt hände i mitten av förra veckan, en av Unikas valpar började svullna om magen och när jag var på väg hem från Jönköping  ( det var där Cealin varit på kontroll ) ringde Thomas mig om det och det var bara att åka hem byta hund och åka till min veterinär Gunilla som stannade kvar för att titta på henne.
Tyvärr blev det som vi anande att jag fick fortsätta till Hallands Djursjukhus med valpen.
Dom röntgade, gav kontrast och röntgade igen samt att hon fick dropp rakt i blodet.
Tills slut såg vi att det var ett stopp i tarmen som var orsaken att hon mådde så dåligt, så vi beslöt att veterinären skulle söva henne och öppna och se vad som kunde göras.
Hon fick öppna 10 cm av tarmen som var helt stopp med en salig blandning av hår, fibrer och lite grus, allt som normalt alltid passerar rakt igen.
På morgonen var hon riktigt pigg men på eftermiddagen så blev hon lite sämre och dom gav henne snabbkontrast som inte visade någonting speciellt på röntgen.
På kvällen ringde dom och berättade att hon blivit sämre och kräktes och bara kröp ihop i buren och då inser man att det finns bara ett enda val..... vi lät henne få somna in.
Det var en sorglig kväll för jag skulle ju också meddela den valpköpare som vi hade  bestämt att hon skulle flytta till.
Jag mådde verkligen inte bra efter allt detta så jag skickade ett mail till dom vilken kanske inte var helt rätt utan jag skulle ringt. Man blir ofta efterklok....

Tyvärr är det ju så när sådant här händer ( vilket som tur är händer väldigt sällan) så blir någon utan och eftersom vi försöker placera den valpen som vi tror passar familjen bäst så måste man se till vilka typer av valpar man har kvar och sedan bestämma vem man ska höra av sig till med den tråkiga nyheten?
Thomas och jag gick igenom detta väldigt noga men tyvärr så tyckte ju naturligtvis just den familjen att vi gjorde fel.

Nu har väl allt lugnat ner sig lite och alla valpar mår bra och det är full rulle på dom.
Indie är inte förtjust i Unikas valpar så när alla får vara tillsammans så är det ihop med Unika som håller koll på dom.
Hon tillåter också att alla får mat av henne samtidigt, visst ser det tufft ut?

DSC_2148

Välj språk

Blogghistorik

«maj 2013»
måntisonstorfrelörsön
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Senaste inlägg
Slut
Februari och .....
27 januari
Sammanfattning av 2018
2018
Årets sista dag
Lilla jul
Måndag igen ;-)
Ultraljud
Tom.....

Senast kommenterade
Redan mitten av november....
Äntligen....
En sorglig dag igen.......
17 september
:-D
Sorg eller hopp?
24 oktober
Musfångare
Lördag kväll
Söndag

Historik
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari