Blogginlägg

Onsdag

2013-08-28 21:27

Oj vad tiden rusar iväg man hinner inte hälften av vad man vill.

Det har hänt en massa under tiden jag inte hunnit skriva här och jag kommer säkert att missa en hel del, men snälla påminn mig om jag glömt något ni skrivit och berättat om.

Först av allt så sörjer vi med Jan och Didy som förlorat Meike, Jorries dotter, som fick somna in i början av augusti.

130807_MeikeKooikerklubbens Clubshow gick av stapeln i Degeberga i år, en fin plats att ha det på även om det är långt ner i södern.
Det blev en repris från förra året då Emma blev BÄST I RASEN och Picasso, en Collinson, blev bästa hane.
Peter lyckades också bra och blev 3a Bästa hane!
Kelly bar väl upp mamma Jorries fana och blev BIS VETERAN och det är vi väldigt stolta över!

Måndagen den 19/8 så var det dags för Cealins andra patella operation och jag var rejält nervös denna gången eftersom hon inte riktigt ville stödja på sitt opererade ben, men det visade sig vara lite överansträngning bara.
Operationen gick bra men nu räckte det inte med att flytta det undre ligamentet som höll patellan på plats utan dom fick även gör "skålen" lite djupare.
När jag hämtade henne på tisdagen var hon pigg och stod redan till en viss del på det opererade benet. Hon går på det men med en viss försiktighet förstås, enligt sjukgymnasten betydligt mer än normalt vid en sådan operation.
Eftersom hon inte får hoppa runt och studsa, som är livet för henne, så får hon utöver promenaderna och när vi sitter med henne vara i sin bur. Allt enligt ordination från veterinären, men det blir bara någon vecka till sedan kan hon vara lite mer lös inomhus här hemma.
Det tråkiga är att uppfödaren struntar helt i henne nu när hon inte är ok för avel, fast jag fick ju å andra sidan höra att det var mitt fel att hon hade fått patella för det kunde ju inte vara genetiskt....... jaja man lär så länge man lever.
Veterinären bara skakade på huvudet när jag berättade om uppfödarens åsikt och när jag frågade om det var genetiskt sa han att detta var det till 100%, vilket jag redan visste som uppfödare.
Det är ju jättetråkigt när något sådant här händer men som uppfödare vet man ju att livet är så här, det händer saker hela tiden hur försiktig man än är i sin avel.

Äntligen började Tira löpa efter att vi väntat i flera månader. Som så ofta så blev det inte varken den hanen vi planerat eller reserven av olika orsaker, så det blev en annan mysig hane som vi visserligen har använt innan men bara har en valp kvar, i kenneln, för ev kommande avel.
Nu håller vi alla tunnmar för att Tira blir dräktig även om tiden för ev leverans inte är optimal enl min åsikt, men det löser vi när det ev blir dags.

Så var det dags för Tomba att ställas ut igen, vi missade ju Vänersborg när jag inte orkade.
Nu gick det jättebra och han var fin i pälsen och hade bra hull och tyckte att det var helt ok att ställas ut, fast det luckade ju såååå gott av alla löptikar
Han fick CERT och kan nu titulera sig SVENSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION! Och det mest fantastiska var att när jag skickade SMS till Astrid med Bibi så visade det sig att hon också precis kommit ur ringen i Rotterdam med samma resultat CERT och
NEDERLÄNDSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION!

Bira hade varit ute och tävlat Rallylydnad i helgen också och fått ytterligare ett godkänt resultat i Rallylydnad fortsättning!
Bra jobbat Emmily nu ser vi fram emot det sista godkända resultatet i fortsättningsklassen.

Idag har vi opererat bort Ruffas tumör på låret, den har växt under sommaren men jag vill inte operera om det inte var nödvändigt när det var så varmt och under rötmånaden.
Men nu hade den växt på bara 1 dygn så vi var tvungna, det visade sig att den var blodfylld och det var stas i den.
Allt har gått bra och hon är så snäll och duktig, så nu hoppas vi på att allt kommer att läka snabbt och utan problem.


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Välj språk

Blogghistorik

«oktober 2019»
måntisonstorfrelörsön
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Senaste inlägg
Februari och .....
27 januari
Sammanfattning av 2018
2018
Årets sista dag
Lilla jul
Måndag igen ;-)
Ultraljud
Tom.....
Hemma igen....

Senast kommenterade
Redan mitten av november....
Äntligen....
En sorglig dag igen.......
17 september
:-D
Sorg eller hopp?
24 oktober
Musfångare
Lördag kväll
Söndag

Historik
2019
 •    Februari
 •    Januari
 • 2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013