Blogginlägg

Årets sista dag

2017-12-31 20:59

Idag är det årets sista dag och det är lite vemodigt när man vet att kommande år kommer att innebära mycket sorg och förtvivlan. 
Man ska inte ta ut något i förskott säger en del men tankarna går inte att sudda ut hur gärna man än vill.

Fram till i maj var det uppdateringar så här kommer resten av året i korta ordalag 

Ett av årets höjdpunkter var ju när jag fick hämta hem Happy från Nederländerna, min fantastiska lilla Markiesje tjej   på alla sätt en underbar hund i både sin utstrålning och mentalitet.

Happy_1231

Ett besök på Intratuin blev det för mig och Happy också :-)

Happy_1254

... och till slut var vi hemma i Falghult   nu får vi se hur allting utvecklar sig.

Happy_3027

Pondo var också iväg och gjorde BPH med den äran, det blev ungefär som jag hade trott innan 

pondo_05813

Den 21 juni fick Fiona och Pondo 7 fina valpar 

DSC_3067

 Strax innan sommarträffen så kom Hannah från Japan till Sverige, hon skulle hämta hem Tiuri till sig och med henne kom en härlig valp som heter Edelweiss. Såklart fick hon stanna kvar hos oss, vem kan motstå denna söta valpen  Edel

Sommarträffen som gick av stapeln för 18 året i rad, om vi inte räknar den i oktober 1999 för då blir det 19 året i rad 
Det var som vanligt ett fantastisk uppslutning och det kom folk från när och fjärran.
Norge, Danmark, Finland, Nederländerna, Japan och så Sverige så klart, vi blir lika glada varje år vi får återse många av er 
Det kommer bilder så småningom, tyvärr tar det mer tid än jag trott.....

Guinness vackra dotter Sol har börjat med lite utställningsträning under juli månad 

Sol_2204

Efter utställningen i Tvååker åkte Viivi hem till Finland igen, hon hade varit hos oss i 4 v och hjälpt till med en massa saker.
Hon bl a ställde Pondo i Borås där han blev Bästa hane med cert, hon ställde också Destu i Tvååker till BIM med cert ena dagen och Bästa Hane med cert dag 2, sedan ställde Hannah honom vidare till BIR och han blev utplockad bland dom 6 bästa i gruppen WOW kände jag. Bilder på dom finns under Nyheter.
Jag är så tacksam för hjälpen jag fick eftersom jag har svårare och svårare att kunna springa i ringen på ett bra sätt.
Här är Viivi med några av våra hundar sista dagen inna hon åkte hem igen, hoppas vi ses nästa år igen 

Viivi_0327

2 dagar senare var det dags för Hannah att åka hem till Japan med Tiuri, och jag ljuger om jag säger att det var lätt.... det var många tårar som föll men jag vet ju att jag kommer att få träffa honom igen   .
Om inte annat får väl jag och Edel flyga till Japan och vara med på Hannahs kennelträff något år 

Tiuri_Edel_0481

I mitten på augusti var det utställning i Askersund och jag hade anmält Tiki, och ja på vägen upp var det många ggr jag ångrade mig men Katarina Bladh hade lovat hjälpa mig om det behövdes.
Tack Katarina för att du hjälpte mig att visa Pondo, men jag insåg att jag måste visa Tiki själv......sagt och gjort ....och av 12 tikar visade det sig att hon på sin första utställning blev BÄSTA TIK med cert och cacib, då var lyckan stor ska ni veta.
År 2000 ställdes henne mormorsmor Jorrie på samma utställning och också hon för första gången i Sverige och Jorrie fick då cert och BIR. 

Tiki_2267

På vägen hem åkte jag över Beateberg där jag tillbringart nästan alla mina somrar från jag var liten fram till 1994, det var både lite sorgligt med allt som är borta men ändå vackert med alla fina minnen som kom fram. 

beateberg_2282

I slutet på augusti var det dags för vårt äldsta barnbarn Jan att konfirmeras, en stor dag i en ungdoms liv.
Det var en fantastisk dag men en otroligt trevlig präst som plockade fram många tankeväckande saker i det spelet konfirmanderna spelade.
Och mycket fin musik och många sånger   som man tar med sig vidare i livet.

Här är kort på delar av familjen, mamma May omgiven av sin syster och svåger och Thomas med vår svärdotter och barnbarnet Sebastian

DSC_1169

Hela familjen Lindblad, Sebastian, Gosia, Jan och Patric   Tilläggas kan att vår son är inte lätt att få med på kort 

DSC_1284

Och här har vi 3 generationer Lindblad 

DSC_1299

Jan med en mycket stolt mormor och morfar och två av sina kusiner 

DSC_1292

På våra promenader så måste vi ju hitta på lite olika saker och detta med att leta godis i träd, högt och lågt, är jättebra. Här visar Destu att det är inget fel på hans näsa 

Destu_1445

Den 2 september ordnade Ammi och Sefan en kooikerträff på Marstrand! Dom hade även ordnat bra väder   och det var många som kom och vi hade en mycket trevlig dag!

Det tod tid men den 10/9 som blev det äntligen av att vi åkte på ett BPH! Lines Hundskola hade anordnat en dag där vi kunde anmäla Kooikrar från vår kennel i första hand och vi fick ihop hela 12 st   Tyvärr fick en lämna återbud men det var en mycket lärorik dag, man fick se många lika men också olika beteenden hon våra hundar.
Jag är jättenöjd med dagen och alla som ställde upp och kom från när och fjärran.

DSC_3177

DSC_0252

DSC_0262
Så om allt går som planerat så blir det även nästa år en dag för BPH med nya hundar 

Sedan om vanligt så blev det en Kooikerträff i Dröbak, Norge som vi har haft i många år nu och det är alltid 3e helgen i september och i år var det den 23. Som alltid är det fin uppslutning på dessa träffar och det är så kul att se många av er som inte har kunnat komma till sommarträffen. Vi fick en fin vandring med en bra guide, tack snälla Hege 
Inför nästa års planering så tror jag det blir i trakterna av Halden!

Delta med matte Randi, som också höll i lite klickerträning....

21992985_520990881581749_57

 

En vacker bild på Hella som här är 14,5 år gammal 

 21951092_520990231581814_41

... som vanligt är det några som skämmer bort oss med godsaker MUMS 

21765674_520990058248498_49

 ... vi fick till en bild på alla hundar och ägare också 

  DSC_0458

Den 29/9 fick Aloha och Pondo 4 vackra valpar, det blev lite svårt hennes värkar slutade helt efter den första valpen föddes så efter 4 tim så ringde jag veterinären och vi fick åka in.
Det visade sig att en valp låg lite fel och hon fick lite flytningar så det blev ett akut kejsarsnitt men med 3 pigga valpar. Så efter några timmar kunde vi åka hem med en trött Aloha och hennes fyrlingar 

DSC_0034

Aloha njuter av dom små 

DSC_0111

 

Happy gillar de mesta   antingen det är att busa och få tillsägelse av Zephyr...

DSC_0251

.... eller att hälsa på grannens kossor 

DSC_0270

Ja så blev det November månad och dags för VHNK:s Clubshow för Kooiker i Nederländerna och det var 20e året i rad för mig  .
I år var det även Clubshow för Markiesje dagen efter på söndagen. 
Tråkigt nog var det just den dagenen planerad Eendenkooiträff men för mig var det inte svårt att välja bort den till förmån för Markiesjen 
Som vanligt så blev det besök på Intratuin i Almelo, och ja det blev på några till från torsdag-söndag  .

DSC_0458

DSC_0519

 Utställningen var som vanligt trevlig med en massa folk som man bara träffar 1 gång per år.
I år när det var 50 års jubileum så var det lite extra festligheter

DSC_0646

... och extra festliga kakor med klubbens loggo

DSC_0040


Som vanligt så blir det också blandad kompott av vad domarna tycker om hundarna. Fast jag måste erkänna att en domare var bedrövligt dålig och för mig på gränsen till oförskämd i sin kritik. Hon påstod att Manusia's Limbo var ingen Kooiker.......kritiken har jag inte tillhanda just nu men den var så väldigt orättvis   jag kan ju tillägga att flera andra äldre rasdomare som såg det bara skakade på sina huvuden........

Även Truls ställdes ut men den domaren tyckte han var mer en welsh, men hon uttryckte det på ett vänligare sätt i alla fall.

 DSC_0049

Peter en son till Unika blev 3a BÄSTA VETERANHANE, Grattis Anne 

DSC_0104

Här är också en bild av tiken som vann Jorries Minne.

DSC_0150

På kvällen blev det pannkakshus såklart

Så blev det söndagsmorgon och vi for till Markiesjeklubbens clubshow och Happy skulle ju visas i juniorklassen bara 9 mån och 6 dagar gammal. Jag hade nog inte velat ställa henne för hon var så ung i officiell klass men hade jag lovat Asmara så hade jag......
Det som jag tycker kännetecknar Markiesjeutställningen på många sätt är den gemytliga stämningen, alla är välkomnande 
Jag blev ju bara mer och mer nervös........ så strax innan det var dags så bad jag Asmara ställa henne och efter lite övertalning så var hon snäll och gjorde det. Det var 3 st i klassen och Happy charmade domaren fullt ut, Happy delade som vanligt ut sina pussar vare sig någon ville ha dom eller inte   
Trots att Happy var yngst i sin klass var hon väldigt utvecklad för sin ålder och detta ledde till att hon vann juniorklassen JIIIPPPII!

Jag var en väldigt glad matte   Sedan var det ju dags för Happys mamma Cica att ställas ut och hon vann också sin klass.... detta innebar ju alltså att jag var tvungen att visa Happy, ingen vid mitt bord ville  göra det istället... 
SÅ det var bara att gå in och vara otroligt glad över att hon fick visa upp sig bland 4 andra otroligt vackra tikar... men då höll taket på att ramla ner på mig kändes det som, domaren kom fram och sa att Happy blev BÄSTA TIK, min lilla pussgurka vann bästa tik, jag kan erkänna att då rann tårarna på mig + att det bara rann ur mig till domaren att "Are you kidding"?
Sedan som pricken över i så blev Happys mamma Civa 2a bästa tik!
Efter det blev det ju dags för BIR och jag kände att dagen är fullkomlig som den är med det var inte slut där.....
HAPPY VANN och blev CLUBWINNER 2017 och detta året efter hennes mamma vann!
Jag blev så paff och så lycklig så jag kan inte minnas när det hände senast i hundsammanhang. Tårarna rann och jag bara stod och gapade av förvåning och glädje.
Min lilla Happy som jag inte ens ville ställa VANN HELA MARKIESJE UTSTÄLLNINGEN 

171119_0873

Happy är duktig på att torka tårar 

171119_happy_0872

 
TUSEN TUSEN TACK till Asmara med familj som lät mig få köpa min lilla tjej 

En sak som gladde mig otroligt var alla gratulationer vi fick från så många kända och okända och det syntes att dom menade det också. 
Att Mieke "mamma Markiesje" som jag kallar henne eftersom hon varit med sedan mitten av 70-talet kom fram och gratulerade var också så fint och skönt, det var hon som godkände att jag fick köpa Cealin för snart 6 år sedan.

På kvällen firade vi med lite god mat och god dricka på hotellet, Ammi, Marie, Randi och jag 

I slutet av året så kom vår nästa lilla tik till kenneln lilla Iness, hon kommer från kennel Wild With Delight och är en systerdotter till Guinness.
Eftersom jag och Agata inte riktigt fick ihop hämtdagar så kom hon med flygkurir till Landvetter istället. En jättetrevlig tjej kom med hene och hon hade blivit väl omhändertagen det syntes.

Iness klev bara in i köket hemma och sa "Hej, här är jag kul att ses" och alla bara var helt ok med det.... 

DSC_4208

Så nu är huset fullt igen med unga hundar   

DSC_4233

Nu önskar vi alla valpköpare och vänner ett GOTT NYTT ÅR 2018 och hoppas vi ses!


Lilla jul

2017-12-23 21:55 | 0 kommentarer

Året har bara runnit iväg med både glädje och sorg och nu är det lilla julafton och skinkan är klar och avsmakad 

Jag kommer att försöka ta en dag i mellandagarna och uppdatera vad som hänt under året, för det har hänt en massa!

God Jul på er allihop och ta det lugnt och njut av dessa dagar, det ska vi försöka göra 

171224_god_jul


Måndag igen ;-)

2017-05-08 16:37 | 0 kommentarer

Först av allt vill jag tacka Margareta och Raymond för en jättetrevlig träff och och även tack till Line, Lines Hundskola, för att få testa på Gympa med Hund och all bra information om BPH.
Vi hade med 4 hundar till träffen denna gången och det var framför allt kul att se hur fint Urban jobbade med gamla Unika och så kul som hon tyckte att det var, hon fick ju godis för allt bra hon gjorde 

DSC_2930


Vi kommer def att testa på det framåt hösten så hoppas ni är flera valpköpare som vill hänga med då.
Fortfarande vet vi inte så mycket om Fiona mer än att hon är ännu lite mer gosig och lite "latare" än vanligt  . Vi hoppas i alla fall att detta är ett gott tecken och om ca 1½ v så kanske vi ser mer tecken på det ena eller andra.

Den gamla katten jag hittade vid vägen för en tid sedan fick tyvärr somna in efter några dagar, något var inte helt bra och förmodligen var det åldern som spelade in 

Annars har det inte hänt så mycket sedan sist mer än att det är precis så fullt upp som man orkar och kan göra även om man alltid tycker att man kan göra mer.


Ultraljud

2017-04-21 19:11 | 0 kommentarer

Jaha då fortsätter oturen i år..... även Micra visade sig vara tom.
Både Nina och jag har varit osäkra på om hon varit dräktig så istället för att öka maten på en ev tom tik så var vi iväg och gjorde ett ultralud idag och varken veterinären eller vi såg någonting. 
Så är det ibland men 2 ggr i rad känns tufft med tanke på att vi hade så många fina valpköpare som väntade på valp. Vi hoppas naturligtvis att några finns kvar senare men det får tiden utvisa.

Fiona hade ju börjat löpa så nu är hon parad 3 ggr med vår härlige kille Pondo, så snälla håll tummarna att det lyckas denna gången.

Jag var iväg i fm och tog cellprov och på vägen ner till Kinna såg jag en katt som satt precis vid asfaltskanten strax utanför infarten till Falghult.
Min tanke var att det var en farlig plats men det var säkert någon mus som fanns där.
På vägen hem efter ca 1½ tim såg jag att katten satt kvar...... och då kunde jag bara inte köra vidare, någonting kändes så fel......
När jag kom fram så tittade hon bara på mig och ville inte flytta sig, inga problem med att lyfta upp henne och bära, hon bara satt så snällt och riktigt gosade in sig i min jacka 
Att det inte var en vildkatt var jag helt säker på efter hur hon var och hon såg ut att vara i god kondition trots allt. Hon ville dock inte stå på h bakben..... jag var runt i några olika hus och kollade men ingen var hemma, så valet att ta med henne hem var helt givet.

17834989_625734047613877_7640980149212239789_o
Hon fann sig tillrätta i hundburen bak  , när vi kom hem så kände jag över henne och då kunde hon stå på alla sina ben utan problem men hon var lite "disträ".....
Jag talade med min veterinär som tyckte vi skulle avvakta någon timme och se hur hon artade sig.
Vi ringde runt och försökte hitta var hon hörde hemma och fick till slut ett förslag och det var mitt i prick. Matte blev jätteglad när jag ringde och frågade om dom saknade en liten katt, och allt tydde på att det var den katten.
Nu är lilla Lisa 18 år gammal hemma igen och vi hoppas att veterinären inte hittar något allvarligt fel på henne 

Allt detta vägde faktiskt upp att Micra var tom..... 


Tom.....

2017-04-05 19:31 | 0 kommentarer

Jaha då var det den 3e tiken i år som inte tyckte att hon skulle ha några valpar. Det är inte ofta det blir som man planerar 

Bell var ju dräktig vid 5 v men något har hänt så det blir inga valpar, ibland gör naturen som den vill och det finns säkert en mening i allt som sker det är jag övertygad om.
Igår så fick hon komma hem igen till matte och husse och hon var väldigt lycklig men när jag skulle gå till bilen så hängde hon på en bit  

Så nu väntar vi och ser om Micra ev är dräktig........ men det tar väl några veckor till innan vi vet med säkerhet.

Annars så händer det inte så mycket här hemma... eller rättare sagt det är fullt upp hela tiden och man hinner knappt hälften. 
Undrar om det är åldern eller dålig planering  


Hemma igen....

2017-03-23 20:49 | 0 kommentarer

Det blev en resa till Nederländerna helgen som gick, jag skulle egentligen ha åkt på torsdag fm men hade ju lovat att stå standby till en kull valpar som skulle födas i USA.

För första gången hjälpte jag till med en valpning över skype och det var en upplevelse att se men inte kunna ta på dom. Alltid lär man sig något nytt fast man ibland tror att nu kan inget mer nytt hända....
Allt gick i stort sett bra, även om den förstfödde inte ville stanna kvar här hos oss utan försvann till sin pappa på andra sidan regnbågen 
De andra 3 mår utmärkt och växer som dom ska, idag är dom en hel v gamla 

Så fredag morgon..... tidigt..... åkte jag ner till Nederländerna och på kvällen var vi och tittade på en kull Kooikervalpar som Thobir är pappa till. Dom var så fina allihop och jag hoppas att vi kan följa dom framöver i livet!
Tack Frans för att vi fick komma och titta   

7 st valpar är det och det blev 4 hanar och 3 tikar .....

170317_MG_2782

..... man blir valpsjuk liksom  ....

170317_MG_2799

.... jätteduktig mamma.....

170317_MG_2921

170317_MG_2939

På lördagen blev det lite shopping bl a Intratuin var ju värt ett besök   där fick jag tag i en gummimatta, ja den luktar pyton och ligger utomhus tills den luktat ur, och sedan ska jag binda i en massa fleece bitar så hundarna kan leta godis eller få sin mat på det sättet.

På söndagen fick vi möjlighet att åka och titta på en Markiesjekull   med 3 tikar och 2 hanar ......... "valpsjukan" satte in ordenligt för dessa var redan 5 v gamla.....

170319_DSC_2780

... däremot är det inte alls enkelt att ta kort på svarta hundar, jag behöver def en ny blixt....

170319DSC_2777

... denna hanen fick mitt hjärta att smälta.....

170319DSC_2784

.... och dessa två  .... en dag kommer min dröm att gå i uppfyllelse igen......

170319DSC_2798


Mars första vårmånaden

2017-03-04 21:40 | 0 kommentarer

Har fått lite "påhopp" från en del håll ang att vi haft en del kullar genom dessa 24 åren vi hållit på, och att folk sett det mesta på hemsidan, det är ju inte så vanligt längre att man visar sina "gamla" kullar. 

Jag vill bara säga att jag tycker om att kunna följa vad som skett genom åren i kenneln och bland våra hundar.
FB i all ära men allt blir så snabbt borta och i längden omöjligt att använda som enskilda dokument. Den som inte gillar det behöver inte följa med heller 

Så nu tittar vi framåt, snart borde vi veta om Bell är dräktig så det är spännande veckor framöver 
Även Micra har börjat löpa, 2 mån innan vi beräknade det så vi får se........ men Fiona håller på sig fortfarande....

Hösten och vintern har varit tuff på många sätt med mycket värk både här och var..... så jag hoppas när nu våren gör sitt intåg så kommer allt att bli bättre. Till och med här så har snödropparna kommit upp och blommar 

170304_snodroppar

Jag har i alla fall kommit igång med promenaderna igen och det känns bra för både kropp och själ! Jag tar bara med en eller max 2 hundar i taget så hinner vi med både lite träning och ren promenad.

Unika och Tiki trivs ihop .....

170304_unika_tiki

... Unika älskar ju att springa lös och leta allt som går att äta men hon är klockren på inkallningen 

170304_unika

.... Tiuri har ju lite andra tankar när det gäller att komma snabbt  .....

170304_tiuri

... min fina Tiki  ....

170304_tiki

Guinness och Cealin är också väldigt olika, Guinness har kommit in i den åldern att han "ska bara" innan han kommer och Cealin är precis tvärtom hon vänder på en tioöring 

170304_guinness-_Cealin

... men nu är det slut med att springa lösa i naturen oavsett om dom kommer direkt på inkallning, det är ett rovdjur och man kan aldrig lita på dom till 100%.... jo kanske på Cealin... Destu är ju inne i könsmognaden så har går i koppel och det fungerar bra tycker vi båda två 

170304_destu

Svenska Blå Stjärnan firar 100 år i år och jag kommer ihåg när jag var på första mötet 1967 ( 50 år sedan) och blev medlem. Det var på statshotellet i Borås och där var bl a 2 st av dom äldre Riksstjärncheferna med. Det var mycket man fick lära sig och uppleva under de 10 första åren med all utbildning men vad kul vi hade och vilka minnen det gett.
Monika och jag på Sånga-Säby  , jag fick ledigt sista veckan på gymnasiet så själva studenten firande jag där.
Måndagen efter min student började jag jobba på Djursjukhuset i Borås......men det är en annan historia
Jag kom också med som ungstjärna i styrelsen för Södra Älvsborg bara 13 år gammal...... där det bl a satt de högsta politikerna i Borås som Fritiof Boo och Axel-Uno Nylander, och Fru Sonja Andersson som bl a var med och startade Blå Stjärnans djursjukhus i Borås.
Ja som ung fick man lära sig hur en styrelse skulle fungera för att vara en demokrati, leda och fördela arbetet var väl det som genomsyrade en ordförandes roll. Jag skulle önska att många fler styrelser i klubbarna skulle fungera på samma sätt idag....

170304Vi ser också fram emot träffarna som våra valpköpare ska ha och som det står mer om i kalendern, känner du för att ha en träff så hör av dig så skriver jag gärna in det!
Testa och ha en träff den är bara kul att få träffas   

 


Tiden flyger iväg....

2017-02-12 22:41 | 0 kommentarer

Jag har varit hemma i nästan 2 v men vet inte riktigt var dom tagit vägen 

Det var härliga veckor i Florida med Margaret och hennes hundar men samtidigt väldigt skönt att vara hemma igen i vardagen.

Här är lite kort från resan i alla fall 

Gitta med hennes nya boll, som Sam fick bita sönder innan så den passade henne 

DSC_1784

Mamma Ziel med dottern Gitta......

DSC_1795

... och så Kapten förstås  .....

DSC_1800

... inte ens månen är på rätt håll......detta är några dagar efter fullmånen....

DSC_1815

Ziel med sina nyfödda småttingar, 5 st.....

DSC_1873

.... Gitta med sitt månadspaket tackar matte med en puss ...

DSC_1892

... bra stil....

DSC_2019

... och Sam väntar på att jag ska komma och leka med honom så han får apportera...

DSC_2096

....   .....

DSC_2307

... lite större än våra krukväxter.....

DSC_2337

... samma här....

DSC_2339

... fina Jem som är som en virvelvind....   ...

DSC_2456

.... och Ziel med sina små som vuxit massor på 2 v 

DSC_2463

Strax efter hemkomsten började Bell att löpa så det blev att planera ytterligare en resa denna gången till Stockholm!
Man planerar hanar fram och tillbaka men oftast så löser det sig på slutet, 1a valet skulle åka bort så det blev 1a reserven .... lite som vanligt alltså 

Pondo hade ju aldrig parat innan och tillsammans med en första gångs tik vet man ju aldrig hur det ska gå..... men det var inga som helst problem.
Dom lekte en kort stund sedan testade han att para och Bell stod så fint stilla, men dom två första gångerna fick jag knuffa ner honom ...... han testade liksom på fel håll 
Efter en 6-7 min så satt dom ihop och det varade i 20 min.

Ytterligare en parning gjorde vi och då satt dom ihop redan efter 3 min. Så summan av detta hoppas vi få se om så där en ca 9 v 

170210

 


Sommar :-)

2017-01-20 01:58 | 0 kommentarer

En hel vecka i USA nu och det går riktigt bra

Resan gick bra utan några större problem, visserligen var planet försenat i Atlanta och säkerhetskontrollen tog som alltid en massa tid.....men eftersom jag fick hjälp med att  skaffa biljetter av Randi så hade att hon sett till att jag hade gott om tid, tack Randi

På inflygningen till USA så hände en sak som gjorde mig rädd, rätt som det var kom ett högt buller och bara en liten bit över vårt plan flög ett jaktplan och försvann, lyckligtvis kom inget mer .... .. undrar om det rapporterades som en insident .....

Margareta var och hämtade upp mig i West Palm Beach på kvällen och det var trevligt att vara där efter nästan 20 timmar på väg och att ses igen.

På måndagen 16/2, Martin Luther Kings födelsedag, dag 62 föddes Ziels och Kaptens  valpar fem stycken totalt, 3 hanar och 2 tikar.
Jag har varit på många förlossningar under åren, men detta var en av de två som var lättast på flera sätt.
Ziels temp hade pendlat mellan 37,7 och 37,5 dagar, men annars visade hon inga tecken på attt det var valpning på gång...
Ziel åt en stadig lunch vid 13 tiden och var pigg och glad, Margaret åkte till veterinären med en av de andra hundarna och jag lovade att allt var lugnt....... jojojo ...
Jag försvann på toaletten, en snabbis, men när jag kom in i rummet låg hon i valplådan och hade fött och navlat av den första valpen allt utan minsta problem.
Allt detta på mindre än ett par minuter ......

Det var att kasta sig på telefonen för att få tag i Margaret och tala om vad som hände, hon tvärvände hem igen och jag kan tänka mig att det gick snabbt ändå hann hon inte hem till valp nr 2 som kom på en enda knappt synlig värk.
Då kom Margaret hem med andan i halsen och lyckligtvis hann hon vara med på när nr 3, 4, och 5 föddes. Dessa kom också med bara en enstaka värk. ....
Svårt att förklara att det faktiskt kan vara så här enkelt för det är ovanligt att det är så enkelt och snabbt bara 1,5 timmar.
Med tanke på hennes sätt att valpa och navla av dom själv så undrar jag om vi som uppfödare kanske allt för ofta lägger oss i för att "hjälpa" till ......

Idag är dom 3 dagar och de mår alla bra, hittills i alla fall, men vi vet att ett liv kan vara skört under de första veckorna

Bilder kommer när jag är hemma igen eftersom jag inte kan minska dom i storlek och få dom hit från min telefon.
Men det finns bilder på FB:  Cirtaps Kooikerhondje, Wetterhoun och markiesje

Här är varmt i FL omkring 28-30 grader och ni som känner mig vet att jag är "vinter människa", men de lovade nu att temperaturen går ner till ca 75-78F istället och jag ser fram emot att det   även om det finns en härlig pool att svalka sig i.     


Söndag kväll

2017-01-08 22:50 | 0 kommentarer

Sitter och tänker på helgen som gått och utställningen på My Dog.
Det är väldigt intressant, men samtidigt tråkigt, att 2 domare kan tolka en rasstandard på så olika sätt. Det borde inte vara möjligt..... fast å andra sidan det var ju samma sak i Stockholm i Dec   då fick mer eller mindre alla EX eller EX/CK den ena dagen.

En av dagarna blir det en enda som får EX o CK av en rasspecialist och 2a dagen en massa EX/CK på samma hundar som dagen innan fick Very Good? Det är ett stort hopp... och det gynnar absolut inte rasen som helhet tycker jag.
BIR på lördagen och BIR /BIM på söndagen är dock värdiga vinnare   tilläggas kan att det var samma BIR hund bägge dagarna 

På lördagen var vi även och tittade på Noseworktävlingen och det var intressant.
När man står vid sidan om så ser man att många hundförare omedvetet styr sin hund eller glömmer att söka av vissa ytor.
Som det var på denna tävlingen så var det alltid samma delar......

På söndagen blev det lite handlat och på em tittade vi på gympa med hund som leddes av Miros matte Margareta   och fast man bara satt vid sidan så blev man trött.
Om vi har lite tur så kanske en av träffarna i vår blir lite uppvisning och träning ledd av Margareta!

Jag har lånat bilden av Helena på gympa gruppen från Lines Hundskola 

170108gbg

På torsdag den 12/1 blir det en ny resa till USA för att hälsa på Margaret och hennes hundar, ska bli kul att se Gitta nu efter nästan 1 år 
Jag blir borta ca 2½ v så då håller Thomas ställningarna här hemma. Tack snälla Thomas  
Det enda som gör mig liiite orolig är om tikarna börjar löpa under denna perioden... men vi får hoppas att det löser sig, Thomas har ju varit med på parningar innan!

Om ca 3½ v så hoppas vi på att Guinness först kull kommer att födas, det ska bli spännande att se när och hur dom blir, Lycka till Nina och Tingel 


Välj språk

Blogghistorik

«november 2018»
måntisonstorfrelörsön
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Senaste inlägg
Årets sista dag
Lilla jul
Måndag igen ;-)
Ultraljud
Tom.....
Hemma igen....
Mars första vårmånaden
Tiden flyger iväg....
Sommar :-)
Söndag kväll

Senast kommenterade
Redan mitten av november....
Äntligen....
En sorglig dag igen.......
17 september
:-D
Sorg eller hopp?
24 oktober
Musfångare
Lördag kväll
Söndag

Historik
2017
2016
2015
2014
2013