Blogginlägg

Jobbig dag

2013-07-08 20:16 | 2 kommentarer

Jag vet att det gått ett långt tag sedan förra inlägget men det kommer snart mer om allt som hänt. För tillfället har vi fullt upp med sjuka hundar och det går först.
Nico har legat på Blå Stjärnan i Göteborg sedan i torsdags då det på ultraljudet visade sig att han hade förstorad höger hjärtkammare och att det var mycket vätska i hjärtsäcken.
Idag hämtade jag hem honom men han mår inte speciellt bra så frågan är om tiden börjar rinna ut.....
Jorrie mår inte heller bra, hon är väldigt trött och orkar inte mycket längre, magen verkar också ha börjat strejka så frågan är om tiden rinner ut för henne också.....
Jag inser att vi har några jobbiga dagar/veckor framför oss med flera jobbiga beslut....

Cealin stöder bättre och bättre på sitt ben så där går det framåt i alla fall.

Bara lite kort om att jag och Helena och Monci var i Holland i helgen på utställning, vi träffade där Emma och Christina med Freya ( hon blev överlycklig att se mig igen ) och Elliot!
Nova med familj var också och hälsade på oss på hotellet och man blev så varm när Nova så snabbt kände igen mig.


Torsdag 13 juni

2013-06-13 14:46 | 0 kommentarer

Äntligen är bokföringen och allting klart så nu ska det "bara" deklareras också sedan kan man lägga det bakom sig.
Jag hoppas, om vädret så tillåter, att kunna uppdatera min hemsida med allt som hänt.

Ni är många som varit ute och tävlat med fina resultat . Återkommer med det jag hittar och minns.


Söndag fm

2013-06-02 10:54 | 0 kommentarer

Söndag förmiddag och det känns som man varit på fest en hel vecka.... och då har vi "bara" tagit hand om valpar och sjuka hundar.

Qera blev dålig igen i torsdags, hon hade börjar kräkas och fick diarre med lite blod i igen andra gången på mindre är 4 v, så istället för allt som ska göras hemma så var det bara att sätta sig i bilen och åka ner till Slöinge igen.
Blodproven visade att alla värden var bra och enl dom var hon helt frisk....???
Då undrar man ju, visserligen är hon pigg men varför kräks hon och har diarre.....?
Det blev dropp och hem med lite magmedicin men ingen antibiotika och hon skulle svälta tills fredag fm.
På hela fredagen fick hon max 1 dl dietmat + magmedicinen uppdelat i många små portioner och ingen kräkning eller avföring alls. Men på natten till lördagen så blev det rusning ut och diarren var tillbaka men som tur var inte kräkningarna.
Jag var i kontakt med Slöinge och dom ville jag skulle svälta henne igen men ingen antibiotika ännu....
DHS ( Dihydrostreptomycin) som jag har fått till mina hundar genom åren om något liknande hänt var ett "gammalmodigt" preparat och "användes" inte längre
Igår blev det enbart A-fil och magmedicin + att jag själv la till en ½ DHS tablett ( hade hemma) trots allt och under natten som gick sov hon gott. Nu håller vi tummarna för att hon ska vara på rätt väg igen.

Indie åkte hem med matte Cassandra i fredags och det blev ett kärt möte  , jag tror att bägge två kommer att sova hela lördagen dom såg så trötta ut.
Igår började Indies valpar åka till sina nya hem, 1 till Norge och 1 till Kungsbacka och ikväll åker 1 till Stockholm och om några dagar åker den sista i den kullen till Uddevalla.

Till helgen som kommer åker en del av Unikas valpar också så snart blir det "tomt" i Falghult och då ska jag och Thomas sova i 2 dagar, förutom hundrastningen  så klart
Sedan hoppas jag att jag ska hinna uppdatera min hemsida med nyheter och allting annat.


Tisdag

2013-05-28 19:20 | 1 kommentarer

Tiden räcker inte till någonting känns det som och ändå är både jag och Thomas hemma på heltid.

Tack alla ni som skickar mail ( vill ni ha svar på något snabbt så snälla ring hem 0320-46012 ) och foton jag ska svara på dom så snart jag hinner och vädret tillåter. Idag har jag satt på och stängt av datorn säkert 10 gånger pga åskan.
Bilder kommer också framöver.

GRATTIS till alla er som varit ute och tävlat nu ni har ju fått jättefina resultat, det kommer också under nyheter så snart jag kan....

Det har varit mycket "sjukdomar" med våra hundar den sista tiden.
Cealin visade sig ha patella fel och ska operera bägge sina knän så snart vi får tid för det, fram tills dess håller vi på med vattengymnastik.

Jorrie har börjat tappa hörseln och är väl till ca 80% döv nu, det innebär att vi får försöka använda handtecken när hon väl tittar på oss annars får vi gå efter henne. Hon har nog börjat bli lite senil också för stundvis kan hon stå och bara "pipa" utan anledning och det beror inte på att hon har ont för det har vi kollat upp.

Nico började med hosta och jag trodde det ev kunde vara hjärtat men det visade sig att han har fått en trakealkollaps ( luftstrupen faller ihop till en viss del) och det fick han medicin mot. Tyvärr visade det sig att han kräktes av det så efter varje natt får vi byta fällar. Det konstiga är att det sker bara på nätterna så nu får han en knäckebröd med mycket smör som en sista måltid innan vi lägger oss så får vi se om det hjälper.

Men det värsta av allt hände i mitten av förra veckan, en av Unikas valpar började svullna om magen och när jag var på väg hem från Jönköping  ( det var där Cealin varit på kontroll ) ringde Thomas mig om det och det var bara att åka hem byta hund och åka till min veterinär Gunilla som stannade kvar för att titta på henne.
Tyvärr blev det som vi anande att jag fick fortsätta till Hallands Djursjukhus med valpen.
Dom röntgade, gav kontrast och röntgade igen samt att hon fick dropp rakt i blodet.
Tills slut såg vi att det var ett stopp i tarmen som var orsaken att hon mådde så dåligt, så vi beslöt att veterinären skulle söva henne och öppna och se vad som kunde göras.
Hon fick öppna 10 cm av tarmen som var helt stopp med en salig blandning av hår, fibrer och lite grus, allt som normalt alltid passerar rakt igen.
På morgonen var hon riktigt pigg men på eftermiddagen så blev hon lite sämre och dom gav henne snabbkontrast som inte visade någonting speciellt på röntgen.
På kvällen ringde dom och berättade att hon blivit sämre och kräktes och bara kröp ihop i buren och då inser man att det finns bara ett enda val..... vi lät henne få somna in.
Det var en sorglig kväll för jag skulle ju också meddela den valpköpare som vi hade  bestämt att hon skulle flytta till.
Jag mådde verkligen inte bra efter allt detta så jag skickade ett mail till dom vilken kanske inte var helt rätt utan jag skulle ringt. Man blir ofta efterklok....

Tyvärr är det ju så när sådant här händer ( vilket som tur är händer väldigt sällan) så blir någon utan och eftersom vi försöker placera den valpen som vi tror passar familjen bäst så måste man se till vilka typer av valpar man har kvar och sedan bestämma vem man ska höra av sig till med den tråkiga nyheten?
Thomas och jag gick igenom detta väldigt noga men tyvärr så tyckte ju naturligtvis just den familjen att vi gjorde fel.

Nu har väl allt lugnat ner sig lite och alla valpar mår bra och det är full rulle på dom.
Indie är inte förtjust i Unikas valpar så när alla får vara tillsammans så är det ihop med Unika som håller koll på dom.
Hon tillåter också att alla får mat av henne samtidigt, visst ser det tufft ut?

DSC_2148


Norges nationaldag

2013-05-17 00:18 | 0 kommentarer

Ja tiden rusar iväg för det är ju redan den 17 maj idag, nu undrar man vart våren tagit vägen för det är ju högsommarvärme utomhus. Aldrig är man riktigt nöjd eller hur ?

Angående Cealin så trodde veterinären i Holland att det är "det" som håller patellan på plats som är uttänjt ( hmmm inte lätt att förklara ) och som behöver opereras. Vi har en tid på onsdag hos en erkänt duktig ortoped så får vi se vad han kommer fram till.
Antingen blir det en operation här i Sverige eller så åker jag tillbaka till Holland och gör den där, framtiden får utvisa vilket det blir.
Oavsett så ska hon opereras så hon blir helt ok igen och kan få springa runt o busa, under tiden så fortsätter vi vattengymnastiken hos Maria på Viskadalens djurklinik.

Myra hade ju börjat löpa och nu är hon parad med Peppe så det blir spännande att se om hon blir dräktig. Jag har ju räknat ut att går hon precis 63 dygn så kommer hon att valpa på min födelsedag. Samma dag som Nico (2002) är född och även Kiras kull (2007)

Indies och Unikas valpar växer som bara den och idag var Unikas valpar ute för första gången och det var jättekul. Indies är ju mer vana och ser sig verkligen omkring i trädgården.

Nu väntar vi bara på att Tira ska börja löpa snart enligt matte så har hon verkat som det varit på gång under en längre tid.


Lördag kväll

2013-05-11 18:46 | 2 kommentarer

Lördag kväll och jag hinner skriva en liten stund innan det är dags att försöka sova lite innan jag och Cealin åker till Holland inatt.
Hon har ju, efter sin "sträckning/skada" för ca 2 mån sedan, problem med det ena bakbenet. Hon har gått på vattentramp och nu åker vi ner till Holland för att kolla hennes patellor för det har varit lite olika uppgifter om hur dom är.....

Qera mår inte heller så bra hon har fått en bukspottkörtelinflammation som vi nu behandlar, tyvärr vi har ingen aning om varifrån det kommit.

Keelas valpar har nu åkt till sina nya hem så vi önskar alla LYCKA TILL framöver,
Moa-Esa som med matte snart åker hem till USA, Jedi som nu bor i Finland, Bello som bor i Ucklum, Mollie som bor i Partille och Khaleesi som bor i Norge.

Igår var vi och gjorde ett ultraljud på Mandy och efter att ha tittat på henne så trodde vi allihop att hon hade valpar men tyvärr så hittade vi ingenting på ultraljudet.
Nu får vi se om vi ska göra ett försök till vid nästa löp med en hane som vi vet parar själv och som har valpar sedan tidigare.
Insemination är inget jag trott på innan och nu är jag än mer övertygad om att inte göra om det i framtiden.

Indies och Unikas valpar har flyttat ner i köket respektive vardagsrummet så nu äntligen får vi sova för öppet fönster igen

Det har kommit in en massa kul nyheter och jag kommer att uppdatera dom så snabbt jag kan.

Så till lite bilder, först en fin bild på en av våra amaryllis som precis har blommat.

130412_1547

Ett fint studiokort på Monci.....

130502_MONCI

.... en vårbild från Oliver nere i Slovakien....

130502_Oliver_00651

....Bibi och Zenith....

130422_bibi_zenith_04546

...Embla och hennes nye lillebror....

130422_Embla_Ole-Henrik

......Finley och Lynn med sin dotter.....

130422_finley_Lynnmeddotter

... Kito på skidtur....

130422_Kito

....Luna och Remi....

130422_luna_remi_1946

....Luna, Myras syster, poserar....

130422_luna1870

.... födelsedagskort från Minnie.....

130422_Minnie_00084

.... Ruby spanar på något.....

130422_ruby_0105

.... födelsedagskort från Ruby som bjudit med sin kompis....

130422_ruby_0182

...Thelma i södern någonstans.....

130422_Thelma_0810

..... och fina Zappa från Umeå!

130422_Zappa_0201


Tid?

2013-04-21 15:37 | 0 kommentarer

Ja vart tar tiden vägen? Som det är nu så är det mer än fullt upp så datorn kommer i sista hand.
Igår var det Kooikerträff på Hyltenäs Kulle, tack snälla Helena och Peter för ett fint arrangemang med kul saker och en massa "prat" .
Fantastiskt att så många som var intresserade av rasen kom och tittade och jag hoppas ni fick en massa information om rasen.
Bilder från träffen kommer så snart jag hinner sitta ner igen vid datorn.

Det har också kommit bilder från er valpköpare men jag har inte hunnit fixa till dom och lägga ut dom här ännu, men jag lovar det kommer ett urval

I helgen har Cassandra varit här och hälsat på Indie och hennes valpar och hjälpt till med lite av varje med hundarna.
Du är en klippa Cassandra!

Bibi var på utställning i Goes igår och blev Bästa tik med CAC/CACIB.

Bira var och tävlade Rallylydnad med matte Emmily och fick ihop ett godkänt resultat på 73p av 100. Det var dåligt underlag, blött och dant, så jag är glad att dom fullföljde och inte bröt som många andra gjorde. Bra jobbat!


Söndag

2013-04-14 13:31 | 0 kommentarer

Oj ser att jag inte skrivit på en hel vecka.
Som det varit nu med valpningar och Keelas valpar som börjar bli stora och vill ha mer tid och större yta så räcker inte tiden till allting man vill och då måste man prioritera.
Och som det är nu då är det valparna och de vuxna hundarna som är nr 1.

Indies valpar växer och frodas, dom ser ut som små korvar som rullar runt i lådan.
Dom var också snabba att dubbla sin vikt, det gick på 5 och 6 dagar och det är inte så vanligt.

Keelas valpar har nu kommit ut på golvet i köket och det var en upplevelse för dom . Först var det lite försiktigt ur den stora hagen men sedan hittade dom snabbt saker och ting att undersöka. Det är alltid spännande att se hur dom uppträder i samband med nya saker. Oftast är det en attityd som följer dom i livet även om man med uppfostran och miljöträning kan ändra på det, och då menar jag i både positiv och negativ mening.

Natten till fredag fick Unika sina valpar. Det blev lite av en pärs, den första tiken föddes kl 00,22 och sedan blev det lugnt i över 2 timmar. Hon hade inga värkar eller visade någonting så det var att springa i trappor och utomhus i snön som kommit under kvällen. Men inte hände det något inte.....
Till slut väckte jag Thomas, som sov inne hos Indie och hennes valpar, för att få lite hjälp med springandet och även moraliskt stöd för jag började bli rejält nevös.
Jag var inne på att ringa och åka in till Blå Stjärnan i Göteborg flera ggr men det som tog emot var att köra helt själv med henne det är inte det enklaste om hon mot alla odds börjar krysta på motorvägen.
Men rätt som det var så började hon krysta och det kom en fin hane och bara en liten stund efter det så kom det en tik. När jag kände på henne var jag övertygad om att det fanns minst en till i henne men hon la sig så fint till ro och somnade.
Då beslutade vi att städa i valplådan, rasta och bada av henne för jag kunde ju ha känt livmodersammandragningar...... även om jag var säker på minst en valp till.....
Efter allt var klart och Thomas hade badat henne och hon blivit torkad och det var fint i lådan så visst kom det en krystvärk och så låg där en liten tikvalp till  .
Nu var vi säkra på att hon var färdig så efter en stund tänke jag försöka vila lite för jag hade ju varit upp i nästan 24 timmar i sträck.
Precis när jag hade lagt huvudet på kudden så fick jag en känsla av att något skulle hända och bara sekunder efteråt krystade hon återigen och det kom ytterligare en tikvalp.
Om man ska se till hennes viktuppgång så stämde det ju med 5 valpar och det var också vad det blev till slut.
Den sista tiken var lite trött i början men kom sig snabbt när hon hittade spenen med mat.
Jag är övertygad om att vi hade högre makter att tacka för att allt gick så bra trots att det tog så lång tid, oftast brukar dom sista valparna vara döda när det blir en sådan utdragen förlossning. Jag är säker på att pappa höll en vakande hand över oss denna natten.


Söndag

2013-04-07 13:12 | 0 kommentarer

Alla valparna mår bra och växer snabbt så Indie har en massa mat till dom redan.
Natten har varit ok dom sover bra och då helst nära Indie så maten finns inom räckhåll. Eftersom jag sover med ett öga öppet när dom är så här små så är man lite trött hela tiden men det rättar snart till sig.
När hon släpper på maten så är man definitivt vaken för det låter en massa och man bara njuter av ljudet.
Ni som haft/har barn minns säkert den känslan.

Keelas valpar har börjat förstå att man kan leka med leksaker om nu inte mamma Keela bär iväg dom för eget bruk
Dom busar och låter en massa nu och äter bra från tallrik så snart blir det att äta i den gemensamma skålen. Idag ska dom få smaka på valpfodret så får vi se vad dom gillar det.

Igår var Emma och Bira iväg och tävlade Rallylydnad, Emma fixade sitt 3e 1a pris och fick nu titeln RLD N Grattis Femke.
Bira skötte sig också utmärkt och blev domarens favorit men tyvärr missade matte att man inte får ge godis på plan och Bira fick en liten godisbit strax innan startskylten så det började med en diskning. Annars blev det 83/100p och det ger mersmak eller hur Emmily?


Tiden rusar iväg

2013-04-06 10:43 | 1 kommentarer

Lördag morgon, var har slutet av denna veckan tagit vägen??

Vi testade Mandy i måndags eftersom hon börjat löpa och då visade det sig att det nog var ca 3-4 dagar kvar, men med tanke på att många av Jorries avkommor stiger snabbt på slutet så gjorde vi om testen på onsdag middag och 2 tim efter fick jag svaret, hon är färdig för parning IDAG senast imorgon.
Oavsett hur ofta man vet att detta kan hända så sker det i alla fall helt plötsligt och man blir liksom ställd.
Så det var bara att packa bilen och ge sig iväg till Stockholm på sen onsdag eftermiddag med tanke på att åka hem senare under natten. Indie skulle ju valpa vilken dag som helst så det gällde att vara effektiv. Trodde jag......
Hugo och Mandy gillade verkligen varandra men trots att han var väldig duktig och ivrig så ville det sig inte riktigt, han kom liksom inte tillräckligt högt upp för att kunna para henne.

Han är ju 7 år gammal och har aldrig parat innan, ingen vet ju vilka restriktioner han fått i sitt gamla hem, men han kom sig mer och mer trots detta insåg vi att jag knappast skulle kunna åka hem den, natten det var inte möjligt om vi ville ha en parning. Man måste ju rätta sig efter hundarna och inte vad man tror eller tycker.

Hemma var det lugnt enligt Thomas så jag stannade över hos Yvonne till dagen efter. Tack snälla Yvonne för gästfriheten och tack Annika för trevlig kväll med gott att äta.

På torsdag morgon märkte vi att Mandy var på väg ner igen i höglöpet så vi beslutade att kolla om vi kunde göra en inseminering, eftersom båda hundarna visade på sådant intresse för parning så var det ju inga problem.
Vi fick en tid hos en underbar veterinär, Morten på Veterinärboden, i Åkers Styckebruk och där inseminerades Mandy. Veterinären tyckte att det var i rätt tid så han var helt säker på att hon skulle bli dräktig, så nu är det bara att hoppas han har rätt.

Hugo är en härlig hund med ett underbart sätt, att han sedan påminner både mig och Yvonne om Bamse Bus är helt klart en stor bonus. Yvonne och jag hjälptes åt att ta lite bilder så här kommer en fin bild på honom!
Hugo_2691_400

Jag kom hem sent på torsdag kväll och Patrik, Mandys ägare kom och mötte upp mig och hämtade hem henne.
TACK SNÄLLA PATRIK och INGRID för att ni ställer upp på ett sådant fantastiskt sätt utan att ni behöver göra det, ni är GULD VÄRDA

Thomas hade ringt mig när jag var på väg hem och berättade att Indie börjar bli orolig och hade bäddat en hel del. När jag kom hem, så av vad jag såg, så anande jag att det inte var så långt kvar till valpningen och att det säkert skulle ske inom 1 dygn.
På fredag morgon så började hon flämta en hel del och få lite värkar och kl 9,54 kom den första valpen och sedan kom dom sakta men säkert alla fyra.
Det blev 4 st hanar, vi hade ju hoppats på någon tik i alla fall men så blev det inte, fast det viktigaste är att alla mår bra och verkar friska. Dom vägde mellan 192-286 g så det var inga småttingar precis.
Indie skötte sig så fint och hon är en underbar hund i alla lägen.

Så till lite fler bilder som kommit som jag inte hann lägga in innan jag åkte iväg.

Aaia och husse på hennes 5 årsdag....

130403_Aaia_bilde

..... Jara och henne kompisar i Tyskland.....

130403_Jara_medfamilj

....Oliver och Veronica som under ett par år bor i Slovakien.....

130403_Oliver_2460

... och ett påsksprång från Ziel

130403_zielSpring1
Välj språk

Blogghistorik

«december 2019»
måntisonstorfrelörsön
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Senaste inlägg
Februari och .....
27 januari
Sammanfattning av 2018
2018
Årets sista dag
Lilla jul
Måndag igen ;-)
Ultraljud
Tom.....
Hemma igen....

Senast kommenterade
Redan mitten av november....
Äntligen....
En sorglig dag igen.......
17 september
:-D
Sorg eller hopp?
24 oktober
Musfångare
Lördag kväll
Söndag

Historik
2019
 •    Februari
 •    Januari
 • 2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013