Blogginlägg

Årets sista dag

2017-12-31 20:59

Idag är det årets sista dag och det är lite vemodigt när man vet att kommande år kommer att innebära mycket sorg och förtvivlan. 
Man ska inte ta ut något i förskott säger en del men tankarna går inte att sudda ut hur gärna man än vill.

Fram till i maj var det uppdateringar så här kommer resten av året i korta ordalag 

Ett av årets höjdpunkter var ju när jag fick hämta hem Happy från Nederländerna, min fantastiska lilla Markiesje tjej   på alla sätt en underbar hund i både sin utstrålning och mentalitet.

Happy_1231

Ett besök på Intratuin blev det för mig och Happy också :-)

Happy_1254

... och till slut var vi hemma i Falghult   nu får vi se hur allting utvecklar sig.

Happy_3027

Pondo var också iväg och gjorde BPH med den äran, det blev ungefär som jag hade trott innan 

pondo_05813

Den 21 juni fick Fiona och Pondo 7 fina valpar 

DSC_3067

 Strax innan sommarträffen så kom Hannah från Japan till Sverige, hon skulle hämta hem Tiuri till sig och med henne kom en härlig valp som heter Edelweiss. Såklart fick hon stanna kvar hos oss, vem kan motstå denna söta valpen  Edel

Sommarträffen som gick av stapeln för 18 året i rad, om vi inte räknar den i oktober 1999 för då blir det 19 året i rad 
Det var som vanligt ett fantastisk uppslutning och det kom folk från när och fjärran.
Norge, Danmark, Finland, Nederländerna, Japan och så Sverige så klart, vi blir lika glada varje år vi får återse många av er 
Det kommer bilder så småningom, tyvärr tar det mer tid än jag trott.....

Guinness vackra dotter Sol har börjat med lite utställningsträning under juli månad 

Sol_2204

Efter utställningen i Tvååker åkte Viivi hem till Finland igen, hon hade varit hos oss i 4 v och hjälpt till med en massa saker.
Hon bl a ställde Pondo i Borås där han blev Bästa hane med cert, hon ställde också Destu i Tvååker till BIM med cert ena dagen och Bästa Hane med cert dag 2, sedan ställde Hannah honom vidare till BIR och han blev utplockad bland dom 6 bästa i gruppen WOW kände jag. Bilder på dom finns under Nyheter.
Jag är så tacksam för hjälpen jag fick eftersom jag har svårare och svårare att kunna springa i ringen på ett bra sätt.
Här är Viivi med några av våra hundar sista dagen inna hon åkte hem igen, hoppas vi ses nästa år igen 

Viivi_0327

2 dagar senare var det dags för Hannah att åka hem till Japan med Tiuri, och jag ljuger om jag säger att det var lätt.... det var många tårar som föll men jag vet ju att jag kommer att få träffa honom igen   .
Om inte annat får väl jag och Edel flyga till Japan och vara med på Hannahs kennelträff något år 

Tiuri_Edel_0481

I mitten på augusti var det utställning i Askersund och jag hade anmält Tiki, och ja på vägen upp var det många ggr jag ångrade mig men Katarina Bladh hade lovat hjälpa mig om det behövdes.
Tack Katarina för att du hjälpte mig att visa Pondo, men jag insåg att jag måste visa Tiki själv......sagt och gjort ....och av 12 tikar visade det sig att hon på sin första utställning blev BÄSTA TIK med cert och cacib, då var lyckan stor ska ni veta.
År 2000 ställdes henne mormorsmor Jorrie på samma utställning och också hon för första gången i Sverige och Jorrie fick då cert och BIR. 

Tiki_2267

På vägen hem åkte jag över Beateberg där jag tillbringart nästan alla mina somrar från jag var liten fram till 1994, det var både lite sorgligt med allt som är borta men ändå vackert med alla fina minnen som kom fram. 

beateberg_2282

I slutet på augusti var det dags för vårt äldsta barnbarn Jan att konfirmeras, en stor dag i en ungdoms liv.
Det var en fantastisk dag men en otroligt trevlig präst som plockade fram många tankeväckande saker i det spelet konfirmanderna spelade.
Och mycket fin musik och många sånger   som man tar med sig vidare i livet.

Här är kort på delar av familjen, mamma May omgiven av sin syster och svåger och Thomas med vår svärdotter och barnbarnet Sebastian

DSC_1169

Hela familjen Lindblad, Sebastian, Gosia, Jan och Patric   Tilläggas kan att vår son är inte lätt att få med på kort 

DSC_1284

Och här har vi 3 generationer Lindblad 

DSC_1299

Jan med en mycket stolt mormor och morfar och två av sina kusiner 

DSC_1292

På våra promenader så måste vi ju hitta på lite olika saker och detta med att leta godis i träd, högt och lågt, är jättebra. Här visar Destu att det är inget fel på hans näsa 

Destu_1445

Den 2 september ordnade Ammi och Sefan en kooikerträff på Marstrand! Dom hade även ordnat bra väder   och det var många som kom och vi hade en mycket trevlig dag!

Det tod tid men den 10/9 som blev det äntligen av att vi åkte på ett BPH! Lines Hundskola hade anordnat en dag där vi kunde anmäla Kooikrar från vår kennel i första hand och vi fick ihop hela 12 st   Tyvärr fick en lämna återbud men det var en mycket lärorik dag, man fick se många lika men också olika beteenden hon våra hundar.
Jag är jättenöjd med dagen och alla som ställde upp och kom från när och fjärran.

DSC_3177

DSC_0252

DSC_0262
Så om allt går som planerat så blir det även nästa år en dag för BPH med nya hundar 

Sedan om vanligt så blev det en Kooikerträff i Dröbak, Norge som vi har haft i många år nu och det är alltid 3e helgen i september och i år var det den 23. Som alltid är det fin uppslutning på dessa träffar och det är så kul att se många av er som inte har kunnat komma till sommarträffen. Vi fick en fin vandring med en bra guide, tack snälla Hege 
Inför nästa års planering så tror jag det blir i trakterna av Halden!

Delta med matte Randi, som också höll i lite klickerträning....

21992985_520990881581749_57

 

En vacker bild på Hella som här är 14,5 år gammal 

 21951092_520990231581814_41

... som vanligt är det några som skämmer bort oss med godsaker MUMS 

21765674_520990058248498_49

 ... vi fick till en bild på alla hundar och ägare också 

  DSC_0458

Den 29/9 fick Aloha och Pondo 4 vackra valpar, det blev lite svårt hennes värkar slutade helt efter den första valpen föddes så efter 4 tim så ringde jag veterinären och vi fick åka in.
Det visade sig att en valp låg lite fel och hon fick lite flytningar så det blev ett akut kejsarsnitt men med 3 pigga valpar. Så efter några timmar kunde vi åka hem med en trött Aloha och hennes fyrlingar 

DSC_0034

Aloha njuter av dom små 

DSC_0111

 

Happy gillar de mesta   antingen det är att busa och få tillsägelse av Zephyr...

DSC_0251

.... eller att hälsa på grannens kossor 

DSC_0270

Ja så blev det November månad och dags för VHNK:s Clubshow för Kooiker i Nederländerna och det var 20e året i rad för mig  .
I år var det även Clubshow för Markiesje dagen efter på söndagen. 
Tråkigt nog var det just den dagenen planerad Eendenkooiträff men för mig var det inte svårt att välja bort den till förmån för Markiesjen 
Som vanligt så blev det besök på Intratuin i Almelo, och ja det blev på några till från torsdag-söndag  .

DSC_0458

DSC_0519

 Utställningen var som vanligt trevlig med en massa folk som man bara träffar 1 gång per år.
I år när det var 50 års jubileum så var det lite extra festligheter

DSC_0646

... och extra festliga kakor med klubbens loggo

DSC_0040


Som vanligt så blir det också blandad kompott av vad domarna tycker om hundarna. Fast jag måste erkänna att en domare var bedrövligt dålig och för mig på gränsen till oförskämd i sin kritik. Hon påstod att Manusia's Limbo var ingen Kooiker.......kritiken har jag inte tillhanda just nu men den var så väldigt orättvis   jag kan ju tillägga att flera andra äldre rasdomare som såg det bara skakade på sina huvuden........

Även Truls ställdes ut men den domaren tyckte han var mer en welsh, men hon uttryckte det på ett vänligare sätt i alla fall.

 DSC_0049

Peter en son till Unika blev 3a BÄSTA VETERANHANE, Grattis Anne 

DSC_0104

Här är också en bild av tiken som vann Jorries Minne.

DSC_0150

På kvällen blev det pannkakshus såklart

Så blev det söndagsmorgon och vi for till Markiesjeklubbens clubshow och Happy skulle ju visas i juniorklassen bara 9 mån och 6 dagar gammal. Jag hade nog inte velat ställa henne för hon var så ung i officiell klass men hade jag lovat Asmara så hade jag......
Det som jag tycker kännetecknar Markiesjeutställningen på många sätt är den gemytliga stämningen, alla är välkomnande 
Jag blev ju bara mer och mer nervös........ så strax innan det var dags så bad jag Asmara ställa henne och efter lite övertalning så var hon snäll och gjorde det. Det var 3 st i klassen och Happy charmade domaren fullt ut, Happy delade som vanligt ut sina pussar vare sig någon ville ha dom eller inte   
Trots att Happy var yngst i sin klass var hon väldigt utvecklad för sin ålder och detta ledde till att hon vann juniorklassen JIIIPPPII!

Jag var en väldigt glad matte   Sedan var det ju dags för Happys mamma Cica att ställas ut och hon vann också sin klass.... detta innebar ju alltså att jag var tvungen att visa Happy, ingen vid mitt bord ville  göra det istället... 
SÅ det var bara att gå in och vara otroligt glad över att hon fick visa upp sig bland 4 andra otroligt vackra tikar... men då höll taket på att ramla ner på mig kändes det som, domaren kom fram och sa att Happy blev BÄSTA TIK, min lilla pussgurka vann bästa tik, jag kan erkänna att då rann tårarna på mig + att det bara rann ur mig till domaren att "Are you kidding"?
Sedan som pricken över i så blev Happys mamma Civa 2a bästa tik!
Efter det blev det ju dags för BIR och jag kände att dagen är fullkomlig som den är med det var inte slut där.....
HAPPY VANN och blev CLUBWINNER 2017 och detta året efter hennes mamma vann!
Jag blev så paff och så lycklig så jag kan inte minnas när det hände senast i hundsammanhang. Tårarna rann och jag bara stod och gapade av förvåning och glädje.
Min lilla Happy som jag inte ens ville ställa VANN HELA MARKIESJE UTSTÄLLNINGEN 

171119_0873

Happy är duktig på att torka tårar 

171119_happy_0872

 
TUSEN TUSEN TACK till Asmara med familj som lät mig få köpa min lilla tjej 

En sak som gladde mig otroligt var alla gratulationer vi fick från så många kända och okända och det syntes att dom menade det också. 
Att Mieke "mamma Markiesje" som jag kallar henne eftersom hon varit med sedan mitten av 70-talet kom fram och gratulerade var också så fint och skönt, det var hon som godkände att jag fick köpa Cealin för snart 6 år sedan.

På kvällen firade vi med lite god mat och god dricka på hotellet, Ammi, Marie, Randi och jag 

I slutet av året så kom vår nästa lilla tik till kenneln lilla Iness, hon kommer från kennel Wild With Delight och är en systerdotter till Guinness.
Eftersom jag och Agata inte riktigt fick ihop hämtdagar så kom hon med flygkurir till Landvetter istället. En jättetrevlig tjej kom med hene och hon hade blivit väl omhändertagen det syntes.

Iness klev bara in i köket hemma och sa "Hej, här är jag kul att ses" och alla bara var helt ok med det.... 

DSC_4208

Så nu är huset fullt igen med unga hundar   

DSC_4233

Nu önskar vi alla valpköpare och vänner ett GOTT NYTT ÅR 2018 och hoppas vi ses!

Välj språk

Blogghistorik

«juli 2022»
måntisonstorfrelörsön
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inlägg
Slut
Februari och .....
27 januari
Sammanfattning av 2018
2018
Årets sista dag
Lilla jul
Måndag igen ;-)
Ultraljud
Tom.....

Senast kommenterade
Redan mitten av november....
Äntligen....
En sorglig dag igen.......
17 september
:-D
Sorg eller hopp?
24 oktober
Musfångare
Lördag kväll
Söndag

Historik
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013