Blogginlägg

Onsdag

2013-08-28 21:27 | 0 kommentarer

Oj vad tiden rusar iväg man hinner inte hälften av vad man vill.

Det har hänt en massa under tiden jag inte hunnit skriva här och jag kommer säkert att missa en hel del, men snälla påminn mig om jag glömt något ni skrivit och berättat om.

Först av allt så sörjer vi med Jan och Didy som förlorat Meike, Jorries dotter, som fick somna in i början av augusti.

130807_MeikeKooikerklubbens Clubshow gick av stapeln i Degeberga i år, en fin plats att ha det på även om det är långt ner i södern.
Det blev en repris från förra året då Emma blev BÄST I RASEN och Picasso, en Collinson, blev bästa hane.
Peter lyckades också bra och blev 3a Bästa hane!
Kelly bar väl upp mamma Jorries fana och blev BIS VETERAN och det är vi väldigt stolta över!

Måndagen den 19/8 så var det dags för Cealins andra patella operation och jag var rejält nervös denna gången eftersom hon inte riktigt ville stödja på sitt opererade ben, men det visade sig vara lite överansträngning bara.
Operationen gick bra men nu räckte det inte med att flytta det undre ligamentet som höll patellan på plats utan dom fick även gör "skålen" lite djupare.
När jag hämtade henne på tisdagen var hon pigg och stod redan till en viss del på det opererade benet. Hon går på det men med en viss försiktighet förstås, enligt sjukgymnasten betydligt mer än normalt vid en sådan operation.
Eftersom hon inte får hoppa runt och studsa, som är livet för henne, så får hon utöver promenaderna och när vi sitter med henne vara i sin bur. Allt enligt ordination från veterinären, men det blir bara någon vecka till sedan kan hon vara lite mer lös inomhus här hemma.
Det tråkiga är att uppfödaren struntar helt i henne nu när hon inte är ok för avel, fast jag fick ju å andra sidan höra att det var mitt fel att hon hade fått patella för det kunde ju inte vara genetiskt....... jaja man lär så länge man lever.
Veterinären bara skakade på huvudet när jag berättade om uppfödarens åsikt och när jag frågade om det var genetiskt sa han att detta var det till 100%, vilket jag redan visste som uppfödare.
Det är ju jättetråkigt när något sådant här händer men som uppfödare vet man ju att livet är så här, det händer saker hela tiden hur försiktig man än är i sin avel.

Äntligen började Tira löpa efter att vi väntat i flera månader. Som så ofta så blev det inte varken den hanen vi planerat eller reserven av olika orsaker, så det blev en annan mysig hane som vi visserligen har använt innan men bara har en valp kvar, i kenneln, för ev kommande avel.
Nu håller vi alla tunnmar för att Tira blir dräktig även om tiden för ev leverans inte är optimal enl min åsikt, men det löser vi när det ev blir dags.

Så var det dags för Tomba att ställas ut igen, vi missade ju Vänersborg när jag inte orkade.
Nu gick det jättebra och han var fin i pälsen och hade bra hull och tyckte att det var helt ok att ställas ut, fast det luckade ju såååå gott av alla löptikar
Han fick CERT och kan nu titulera sig SVENSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION! Och det mest fantastiska var att när jag skickade SMS till Astrid med Bibi så visade det sig att hon också precis kommit ur ringen i Rotterdam med samma resultat CERT och
NEDERLÄNDSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION!

Bira hade varit ute och tävlat Rallylydnad i helgen också och fått ytterligare ett godkänt resultat i Rallylydnad fortsättning!
Bra jobbat Emmily nu ser vi fram emot det sista godkända resultatet i fortsättningsklassen.

Idag har vi opererat bort Ruffas tumör på låret, den har växt under sommaren men jag vill inte operera om det inte var nödvändigt när det var så varmt och under rötmånaden.
Men nu hade den växt på bara 1 dygn så vi var tvungna, det visade sig att den var blodfylld och det var stas i den.
Allt har gått bra och hon är så snäll och duktig, så nu hoppas vi på att allt kommer att läka snabbt och utan problem.


Torsdag

2013-08-15 15:16 | 0 kommentarer

Nu äntligen har vi börjat "stöka till det" här hemma med byte av alla fönster och utbyggnaden som vi talat om i flera år.
Det blir minst sagt rörigt, även om man inte tror att det ska bli så för man planerar ju en massa för att minimera det....... men men.
Vi har i alla fall planerat att vara färdiga till jul ( i år  ) och det ser jag fram emot!

Och inte är det så enkelt med en liten valp, Minja, mitt i allt detta och så Cealin med sitt opererade knä. Under denna veckan så har hon inte stött på det tidigare (20/6) opererade knät fullt ut så jag är lite orolig för vad som kan ha hänt.
På måndag är det dags för det andra knät att opereras men vi får väl se vad veterinären säger när vi kommer dit, jag måste erkänna att jag är ganska orolig just nu hur det går.

Minja är en härlig liten tjej med en massa energi så det är bra att valpkursen snart kommer igång för oss bägge två. Minja är från en kombination av vår första import Roetje och vår andra import Jorrie.
Från Roetje flyttade Lisa och från Jorrie flyttade Kelly till Katarina och nu kom lilla Minja tillbaka till oss några generationer senare.

Tack alla ni som engagerade er i hennes namn som det tog tid att få på plats.
Luna var det många som tyckte men vi har ju redan en fin Luna som bor på Hawaii så det namnet fick hon behålla för sig själv.

På lördag är det Kooikerklubbens Clubshow i Degeberga och vi får se om jag kommer iväg för att titta på den.
För tillfället har jag inga hundar att ställa ut så det blir bara att mingla runt i så fall för en gångs skull


Tisdag

2013-08-06 21:41 | 0 kommentarer

Jag kom iväg en sväng till Myra och valparna idag igen, dom är kvar hemma hos Carina och Lennart som äger Myra och som bor i Älvängen.
Tänk så mycket som händer på bara 2 dagar, man inser det mer när man inte ser dom varje dag, så det blev några nya bilder på dom när dom fick välling och nötfärs i en skål för första gången och när dom för första gången var ute och fick känna på gräset.
Inga problem med varken det ena eller det andra.

Så kommer det lite bilder som vi fått under sommaren, jag försöker hinna ikapp så snabbt det går.

130718_Bello

130718_Hera_Shima

130718_Idun

130718_Koia

130718_Mexi_Imla_0179

130718_Omen

130718_Siko

130719_0837

130719_nova

130729_hugo_3041

130729_kelly_3029

Välj språk

Blogghistorik

«augusti 2013»
måntisonstorfrelörsön
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Senaste inlägg
Slut
Februari och .....
27 januari
Sammanfattning av 2018
2018
Årets sista dag
Lilla jul
Måndag igen ;-)
Ultraljud
Tom.....

Senast kommenterade
Redan mitten av november....
Äntligen....
En sorglig dag igen.......
17 september
:-D
Sorg eller hopp?
24 oktober
Musfångare
Lördag kväll
Söndag

Historik
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari