Blogginlägg

Måndag

2013-09-30 10:46 | 0 kommentarer

Jag måste revidera min text lite sedan igår jag hörde fel på när Astrid ringde, vårt mobilnät är ju inte så bra......, Bibi blev 3a bland Grupp 8 hundarna men oavsett det så är  det helt otroligt att placera sig i gruppen 2 dagar i rad

Så vi är superstolta i alla fall


Söndag

2013-09-29 18:28 | 2 kommentarer

Vilket samtal jag fick för en stund sedan
Astrid som äger Bibi i Nederländerna ringde och berättade att Bibi blev även idag Bäst i Rasen men förutom det så blev hon ju även Grupp 8 VINNARE och efter det även 1:a bland de Nederländska raserna.
Efter det jag hörde igår med BIR, 2a i Grupp 8 och 2a bland de Nederländska raserna trodde jag inte i min vildaste fantasi att det kunde bli så här bra.
Det är som om man drömmer, man fattar det liksom inte riktigt, men jag minns med glädje när Nico och jag var i samma sits under några år. Man blir ödmjuk när det händer för det är så ofattbart och just med en Kooiker.
Jag är så stolt som uppfödare att ha fått fram flera stycken, ingen nämnd ingen glömd, så fantastiska hundar som visar upp sig i utställningsringen.

Jag vet jag vet det finns ni som läser och tycker att just utställning är ju ingenting utan man ska ju jobba med hunden på "riktigt". Det har ni rätt i jag är superstolt över er som gör det också och som har kroppar som orkar dit hör tyvärr inte jag idag.
Men kom ihåg att visa hund på utställning är inget man "bara går in och gör" om man ska lyckas, inte på dessa nivåer, utan det ligger mycket träning bakom bl a med att alltid ha en hund som man kan "peppa" och som gillar det och som accepterar att en domare kan klämma och känna.
Tyvärr ser vi på många utställningar idag att Kooikern ofta backar och ser väldigt obekväm ut när dom presses lite i ringen.
Detta var tyvärr något man såg alldeles för mycket av på Clubshowen i Degeberga.


28 september

2013-09-28 18:15 | 0 kommentarer

Lördag kväll och återigen en vacker höstdag.

Idag är det 1 vecka sedan Norge träffen! Tack alla ni som kom det var jättetrevligt med aktiviteter och en massa mysigt umgänge.
Bilder kommer jag lovar.
På vägen hem stannade jag och Ammi till i Strömstad och hälsade på Kimbi (Mio-Hyalmar) och jag måste säga att jag blev jätteglad  att träffa henne igen och se att hon är en så härlig hund, Åsa du har jobbat bra med henne!
Sedan vill jag bara säga "TACK" för den underbara maten du bjöd på, varmrökt lax med hjortonsås MUMS x 1000!

Veckan som gått har varit som att åka hiss upp och ner hela tiden.
Någonstans trodde man ju att nu är alla hundar opererade och allt verkar ha gått så bra så har det vänt, men ack inte är det så precis.

I måndags på rehab med Cealin ville hon inte gå i vattnet riktigt så vi avbröt och tyckte att något hänt med hennes högerknä som var det första vi opererade i juni, bl a var båda hennes knä mer svullna än innan......
Hem och ringde Jönköping och fick en akuttid på onsdagen hos Ole Frykman som opererade henne, han är ju inte där så ofta utan bara på konsultbasis så vi hade tur för en gång skull.
Så onsdag morgon kl 7 åkte jag dit och han var inte lika orolig som vi varit, det gick inte att provocera ut patellan lateralt utan den stannade på "kammen" och ljudet vi hört som knäppande var från ärrbildningen efter operationen.
Så nu skulle vi avvakta med vattentrask och bara promenera så mycket vi kunde med henne. Visserligen bra för mig också om bara inte min fibro hade spökat så mycket så jag har svårt att promenera längre sträckor, men det blir att bita i och gå i alla fall .
Återbesök hos Ole om ca 6 v då får vi se om de nya musklerna efter allt gående har stabiliserat upp henne knä.

Ruffas ärr efter operationen ville inte läka riktigt på ett ställe så det hade blivit en infektion, nu står hon på antibiotika igen så vi hoppas på att det löser sig utan ny operation.

Qera har varit pigg som attan men i onsdags kväll hade hennes avföring blivit kolsvart igen precis som det var efter blödningen i tarmen, idag är det lite bättre men vi får nog göra en ny undersökning och se vad det kan bero på. Någon som har någon idé?
Tack Pia för dina råd förra gången!

Minja och Freyr mår bra och det är minst sagt full rulle på dom tillsammans, ofta måste vi dela på dom eftersom dom inte inser att man måste vila ibland.
Vi hade besök av snickaren igår och han tittade på Minja och sa " Får hon ingen mat hon är ju lika liten som för 2 v sedan? "
Ja inte verkar hon växa fort i alla fall för snart är Freyr ikapp henne!

Tack alla som skickat bilder, här kommer en del av dom.

130924_Indie5983

Indie tränar balans....

130924_Kaya_Jascha_sept2013

.....Didy och Jan har varit och hälsat på Kaya ( Ruffa och Jaschas dotter) i Tyskland och fick en fin bild på henne, tack snälla för för den Didy....

130924_Khaleesi_bilde

......Khaleesi som bor i Norge njuter av hösten....

130924_luna03544

... samma gör Luna på Hawaii fast i lite annan värme.....

130924_ruby_0076

... Ruby och matte har varit ute och plåtat i det vackra höstvädret....

130924_sarek_5970

..... Sarek leker med sin nya kompis uppe i Torsby....

130924_zappa_2116

.... en fin bild på Zappa som bor i Umeå....

130928_Bello_

.... Bello vill vara med när matte och husse duschar och även när dom bastar .....

130928_unny_0930

... till slut ett underbart kort på Unny som älskar att simma.


17 september

2013-09-17 19:34 | 1 kommentarer

Jag har inte skrivit här på ett tag, varken orken eller tiden har räckt till.

Nästan alla våra hundar har varit sjuka eller är opererade, Ruffas spann på huvudet är nu äntligen borta liksom hennes stygn.
Cealin mår bra men fattar inte att hon måste ta det lugnt med sitt opererade bakben, så där har vi mycket att göra. Det är ju rehab minst 4 -6 veckor till innan hon ev kan få leva ett normalt liv.
Qera var vi tvungna att ta bort livmodern på och det visade sig att hon hade en hel del cystor på äggstockarna och i livmodern, förmodligen en anledning till att hon hade så många konstiga saker.
Förutom det så under operationen började det blöda mellan alla hinnor i livmodern och i hela tarmpaketet och vi hade ingen aning om vad det kunde bero på.
Det var ingen som trodde att hon ens skulle överleva  det hela men redan efter några dagar piggnade hon på sig.
5 dagar efter operationen tog vi nya blodprov och dom fick vi svar på efter knappt 1 v och det visade sig att hon hade både borrelia och anaplasma + att bukspottkörteln hade förhöjda värden. Allt detta behandlar vi emot nu och allt tyder på att hon kommer att bli helt frisk.
Om nu något av detta kunde orsaka dessa stora blödningar har vi ingen aning om, men visst fick man många tankar om vad det kunde ha varit...... tur att hn är testad och DNAfri för VWD
Nu är också Qeras stygn borta och hon slipper sin spann.

Myras valpar, Juli och Ozzie har åkt till sina nya hem, utom Freyr som ska bo hos oss ett antal månader innan han flyttar utomlands, det är många och långa regler när dom ska till öar utanför EU.

Ni är många som varit ute och tränat och även tävlat med era hundar, det är jättekul att ni hör av er och berättar.

I lördags var det träff i Grästorp och denna gången var det med fokus på viltspår. 11 hundar med förare jobbade duktigt och fick mycket beröm.
Minja var inte rädd för någon av klövarna, det fanns både rådjusklöv och viltsvinsklöv, och den hon helt klart föredrog var den från viltsvinet.
Instruktören var väldigt imponerad av att en så ung valp bara sög klöven och gick iväg, det är väldigt ovanlig att även vuxna hundar tar den så enkelt.
Så återigen har Minja visat vad hon vill och kan jag är imponerad av henne och det säger inte lite efter att ha haft Kooiker i så många år och ha sett så många hundar växa upp.

Bira med matte Emmily har t ex sprungit Hundlöpet på Lidingö.

130917_Bira

Ziel har lärt sig vattenapport av sina kompisar tollarna.....

130917_Ziel_4730

.....Tira njuter i soffan med sin kattkompis.....

130917_Tira

...... ett 1a sött kort från Ozzie....

130917_Ozzie_6528

.... Omen kollar in vad "lillebror" sysslar med....

130917_Omen

....Mandy är ute på långa stärkande promenader med matte vid havet....

130917_Mandy

...Malte växer.....

130917_Malte_

... Linux har fått en egen trädgård....

130917_Linux_bilde

...... Linnes på semester undra vad matte o husse gillar denna lilla smutsiga hund....

130917_linnes_6160

......Lexie beundra utsikten....

130917_lexie_2020

......Juli med sin nya leksak....

130917_juli

... Jedi  gillar att bada....

130917_Jedi

...Chilla blev skrämd för en skateboard så nu har matte en egen hemma för träning,
bra tänkt......

130917_Chilla

.... Bibi njuter av livet....

130917_bibi06547

... liksom Dokker....

130917_Dokker

...Bello har en egen dator där han kollar in olika hundsporter, här är det agilitytävling.

130917_Bello


1:a september

2013-09-01 09:50 | 3 kommentarer

Idag skulle pappa fyllt 83 år , det är en stor sorg att han inte finns hos oss längre.
Ännu har det inte lättat i hjärtat utan saknaden är minst lika stor som när han dog för 1½ år sedan. 

Igår var jag och hälsade på valparna hos Carina och nu dröjer det inte länge tills dom kommer hem hit!
Det är toppen att dom kunnat vara hos Carina och Lennart under denna tiden men tanke på allt som hänt här hemma med byte av fönster och liknande.
Alla 3 är härliga mysiga valpar som tar för sig när det behövs

Fick ett samtal för någon dag sedan om att kastrera sin hane. Jag kan förstå att man eventuellt vill göra det av olika orsaker men det jag reagerade emot var detta att man enligt rekommendation från veterinär gör det redan vid 6 månaders ålder Det är ju valpar man kastrerar och jag ryser i hela kroppen när jag tänker på det.
Kanske har jag fel vad säger ni andra som läser detta?? Tycker ni det är ok?

Nu äntligen har jag hunnit fixa till lite bilder som vi fått från er valpköpare.

Ruby har varit på en inofficiell utställningen och skötte sig utmärkt, hon blev
Bäst i Rasen och 3a Bäst i Gruppen, bra jobbat Wilma

130831_Ruby_0449_1

Rubys syster Bira har också varit på utställning med nästan samma fina resultat,
Bäst i Rasen och 4a Bäst i Gruppen,

130831_Bira_7576

Vår lilla Nova som bor i Holland var på sin första utställning och det slutade med att hon blev Bästa Tikvalp, GRATTIS Inés och Nova!

130831_5098

Ett fint kort från Ziel borta i USA.....

130831_Ziel_4705

... Zelsa njuter av värmen med lillmatte....

130831_Zelsa

..... ett fint kort på Willeke 10 år gammal i år....

130831_Willeke

..... Tira tränar upp konditionen .....

130831_tira

...Roxy poserar i mattes fotostudio....

130831_Roxy_Collage

...Rossi ser till att ta tillvara varje liten solstrimma som finns....

130831_RossiISolen

.... Oliver har varit på agilitykurs och skötte sig utmärkt, nu är dom tillbaka i Slovakien
där matte studerar vidare till veterinär ...

130831_Oliver_3296

... ett härligt kort från Koia på hennes semester, säga vad man vill men Norge
har en fantastisk natur...

130831_Koia

....Kino är med matte och husse ute i skogen och plockar svamp, fast här har
dom en paus .....

130831_Kino_

..... Dokker njuter av gröngräset....

130831_Dokker_162847

... en fin bild på Casper 13 år gammal....

130831_casper_13

....Bira lyckades till sist ta sig genom kattluckan, vad kan inte en Kooiker hitta på.....

130831_Bira_7127

... Kito är duktig på att springa

130831_bilde

Välj språk

Blogghistorik

«september 2013»
måntisonstorfrelörsön
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Senaste inlägg
Slut
Februari och .....
27 januari
Sammanfattning av 2018
2018
Årets sista dag
Lilla jul
Måndag igen ;-)
Ultraljud
Tom.....

Senast kommenterade
Redan mitten av november....
Äntligen....
En sorglig dag igen.......
17 september
:-D
Sorg eller hopp?
24 oktober
Musfångare
Lördag kväll
Söndag

Historik
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari