Blogginlägg

Måndag

2013-10-28 12:32 | 0 kommentarer

Måndag förmiddag och det har börjat regna och blåsa en hel del. Dom har ju varnat för storm senare idag så då blir det ingen kurs för Unika ikväll, vår väg är inte den säkraste med alla träd som lätt faller.
Hoppas bara inte att det blir lika illa som stormen Gudrun/Per.....

Tira mår bra och det gör också alla henne småttingar.
Förlossningen gick bra och det var nästan enl skolboken, de första 4 valparna kom inom 1 tim och sedan kom de 2 sista med ½ tim mellanrum.
Alla har fin färg och bra teckning i ansiktet, alla bilder kommer efter hur jag hinner och om vi har internet efter stormen.
Nina var med när dom 3 sista valparna föddes för att se lite hur det kan vara innan Micra ska valpa om ett tag.
Nu börjar jag väl vakna till liv lite igen efter att inte ha sovit riktigt på flera nätter, det blir liksom på det sättet när man väntar på smått och när dom sedan är födda.

Så kommer det lite bilder också,

.....först ett på Ziel och hennes "nye kompis"  ....

131022_Ziel_

... och ett väldigt vackert kort på Java ( Kila-Nemo)...

131023_java

... Oliver med sin nye kompis i Slovakien....

131023_Olivermedkompis_

och ett härligt kort på syskonen Zappa och Java med kompisen Jiddra.

131025_Java


Söndag

2013-10-27 10:23 | 0 kommentarer

I fredags natt 25/11 fick Tira och Nemo sina valpar och det blev 6 hanvalpar....... inte riktigt vad jag hade hoppats på  men alla verkar må bra och ökar fint i vikt det är det viktigaste
Bilder och mer om det hela kommer så snart jag hinner.


24 oktober

2013-10-24 17:00 | 2 kommentarer

Ett STORT GRATTIS till min älskade Thomas som fyller år idag


Tisdag

2013-10-22 20:23 | 0 kommentarer

Var hos naprapaten idag och är lite mör i kroppen men samtidigt känns det så bra!!
Även hon satte nästan i halsen när hon fick reda på vilken medicin jag fått och avrådde mig att börja med den.....

Tira växer som bara den och det sparkar fint i magen på henne så nu väntar vi bara att dagarna ska gå fort och att allt ska gå bra.

Nu är vi en full bil till Clubshowen i Holland, 5 st. Lite kul med 3 uppfödare och 2 hanhundsägare, tänk vad vi kommer att ha mycket att prata om för ingen är ju den tystlåtna typen.

Så till lite kort som kommit

En härlig bild på Yatsy, Qera-Linux, .....

131022_yatsy

... och en fin bild på Nikita, 10 år, som bor på Åland....

131022_nikitaG0485

.... Indie och matte försöker läsa teori men det ser lite trögt ut .....

131022_Indie_6142

... ett otroligt vackert kort på Diza från i vintras som Therese skickat....

131022_diza

... och en fin höstbild på Dokker !

131022_090301


Måndag

2013-10-21 13:31 | 0 kommentarer

I torsdags var jag hos naprapaten och hon kollade min rygg och fixade till lite och i flera dagar var det bättre men nu är det tillbaka igen, trots det så känns det ju som att det kanske går att få bättre i alla fall.

I fredags hade jag äntligen fått tid hos läkaren ( stafettläkare ) och det var ju tur att man inte hade så stora förväntningar.
Han brydde sig inte ett dugg om att jag har svårt att sova, och som jag tror värken till stor del beror på, utan jag fick 3 olika tabletter mot värk.
Resten jag hade beställt tid för var han inte ens intresserad att prata om..... jaja vad ska man förvänta sig.
När jag sedan kom till apoteket för att hämta min medicin så blev apotekaren lite "konstig" i ansiktet och frågade flera gånger om jag verkligen skulle ha dessa mediciner tillsammans och eftersom jag frågat läkaren 2 gånger extra så skulle det ju vara på det sättet så jag sa ja....
När jag kom hem så läste jag bipacksedeln på den medicinen jag fått med mig och fick mer eller mindre en chock. Jag hade fått utskrivet en MYCKET beroendeframkallande medicin, lite som att slå ihjäl en fluga med en atombomb.
Visst har jag väldigt ont ibland men jag kommer inte att äta den medicinen oavsett för riskerna är helt klart för stora. Idag hos sjukgymnasten fick jag också det bekräftat som jag känt ang denna medicinen......
Så återigen fick jag inget som jag vågar eller vill använda.....

Hemma är allt bra och för tillfället full rulle i alla fall, Freyr och Minja busar och håller igång oss hela dagarna. Tyvärr är dom morgonpigga också men jag är lyckligt lottad för det tar Thomas hand om

Buskillen Freyr tar det lugnt en kort stund.....

131021_5535

..... Minjas favoritplats, under fällen....

131021_5533

.....Tira växer som bara den just nu så man undrar hur många där är.

131021__5547


Musfångare

2013-10-16 17:00 | 2 kommentarer

Idag kom Minja och Freyr in efter att ha rusat runt och lekt i trädgården en stund, Freyr var väldigt uppmärksam på Minja och jag undrade varför tills jag såg ....... det stack ut en svans och 2 små ben ur Minjas mun.
När Thomas plockade ut den visade det sig vara en stor fet sork, hur hon kunde gömma så gott som hela den i munnen kan vi bara inte fatta och som tur var så hade hon inte ätit på den.
Förmodligen är det så att hon inte fångat den själv utan "fått" den av Zephyr som blivit en mycket bra jägare.

Under helgen som gick var jag på Kooikerseminarium i Eggby utanför Skara. En trevlig helg med bra boende och väldigt god mat .
Vi hade 2 st föredragshållare och båda var bra även om det som handlade om mentalbeskrivningen BPH var mest intressant.

Idag var jag och vaccinerade Tira och samtidigt försökte vi ta en röntgenbild för att se hur många valpar hon ev kommer att få. Tyvärr så hade något hänt vid fixeringen av röntgenplåten så vi fick ingen riktig och säker bild men några små huvuden såg vi i alla fall så nu är det bara att hoppas på att allt kommer att gå bra när det är så dags.

Freyr har också fått sin vanliga 3 månaders spruta och även sin första rabiesspruta. Det är otroligt så snabbt tiden går han blev ju 3 mån i måndags.


Fredag

2013-10-11 11:56 | 0 kommentarer

Idag är Cealin bättre i benet men stöder inte full ut, men Thomas tycker det är ok att jag åker och han tar hand om hundarna. Han kommer att få fullt upp men det vet han.

Det är ett "underligt" seminarium på ett sätt som jag ska på, det är Kooikerklubben som anordnar den men vad jag hört av 2 andra deltagare får man inte ta med någon hund......
Hur ska dom göra då som inte har någon som kan passa deras hundar/valpar? Dom är alltså inte välkomna? Hmmmm

Jag hade planerat att ev ta med Freyr eller Minja som miljöträning men trots att jag skrivit till styrelsen och frågat om det jag hört stämmer eller inte och bett om svar INNAN det börjar så har jag inte hört ett dugg, och snart stänger jag ner datorn för dagen, men jag vet att dom fått det eftersom ett svarskvitto kommit.
Om det stämmer som de andra berättat borde det ju varit med redan i inbjudan från SKooi eller åtminstone när det kom ut vilka som skulle deltaga .
Men vadå varför berätta något ......... nej detta känns inte alls bra det känns mer som vi är till för styrelsen än att styrelsen är till för medlemmarna.
Jajaja jag vet att man inte får skriva något negativt om dom men detta står jag för och detta är inte första gången heller.
Å andra sidan har Thomas sagt detta under flera år och den enda anledningen till att vi fortfarande är med i klubben är Clubshowen.
Även den börjar jag betvivla nu eftersom man till nästa år har anlitat en domare från Holland som aldrig fram tills nu ens dömt Kooiker, allt enl uppgift efter koll med hollänska domare, det är ju liksom inte så att man kan rasen bara för att man är född i Holland..... eller det kanske det är ?????

Så vill jag ju visa de 2 diplom som Lis och River fått i USA efter de nya titlarna är klara Vi är såååå stolta över er!

131010_river_42123322677107

131010_river_42112047805291


Torsdag kväll

2013-10-10 20:40 | 0 kommentarer

Varför hinner man inte med ens hälften av vad man hoppats göra under dagen?

Idag fick jag tag i ett täcke till Ruffa men hon var verkligen inte glad när jag provade det så vi får se hur det kommer att fungera.

Ikväll när jag var ute med Cealin och rastade henne i trädgården, i koppel så klart, så slutade hon bara helt plötsligt att stödja på vänster bakben. Nu känns det som jag snart ger upp med allting, det verkar som hela denna sommaren och hösten går i bedrövelsens tecken.
Hoppas att det bara var en överansträngning, hur det nu är möjligt, och att hon är bättre imorgon.
I annat fall vet jag inte om jag kan åka iväg på seminariet under helgen......


Frisörbesök :-)

2013-10-09 19:35 | 0 kommentarer

Idag var vi och klippte ner Ruffa, hon har ju haft lite klåda ( ev allergi) så vi ville se hur huden såg ut under all tjock päls.
Tack snälla Christina för hjälpen du gjorde det snabbt o bra.

Här är Ruffa i sin nya vackra frisyr , nu blir det nog till att skaffa ett täcke till henne när kylan kommer.....

131009_5530

... ett kort från Bibi har också kommit tillsammans med sin vandringstrofé från Amsterdam utställningen i dec 2012.....

131009_Bibi2012

... och så några bilder på Roxi. när hon var på besök i Finland.....

131009_7979

... husse och Roxi njuter av underbar utsikt i Hangos skärgård...

131009_Hangos_Roxihusse


Ny vecka

2013-10-07 22:01 | 0 kommentarer

Ett stort tack till alla er som mailat och hört av er på min namnsdag det är ju Birgitta idag
För er som inte vet så kommer här lite "onödigt" vetande.
Birgitta kommer från keltiskan och namnet på eldgudinnan Brigida som "betyder" "hög" "upphöjd", namnet kom till Sverige i slutet av 1200-talet så det är gammalt precis som jag.

Till och med ett gratulationskort har kommit från Roxi i Lindesberg

131007_Roxi_

Idag har jag varit iväg med Ruffa hos veterinären igen, hon har fått någon sorts allergi som vi inte har en aning om var det kommer ifrån.
Hon har fått "våteksem" i båda sina öron och ögonen rinner + att hon noppar sig på kroppen. Det blev lite salva till öronen och så får hon gå på kortison ett tag framöver. På onsdag ska vi klippa ner henne helt och hållet för att se om vi hittar något i huden som kan förklara det hela. Hon har ju en päls som man bara inte kommer igenom så vi löser det på ett för oss alla, förhoppningsvis, smidigt sätt.

Minja och Freyr har fullt upp hela tiden men nu har dom äntligen lärt sig att slappna av även om dom finns i samma rum. Om drygt 2 veckor kommer brorsan Ozzie hit och ska stanna en vecka och det ser vi fram emot. Det ska bli så kul att träffa honom igen och se om han utvecklas som jag hoppas på.


Lördag kväll

2013-10-05 21:58 | 3 kommentarer

Vilket kul mail som kom alldeles för en stund sedan.
Det har varit Spanielspecialen i Finland idag, förra året var jag där och tittade, och några från vår uppfödning var där och ställde ut med fina resultat.

Cirtaps' Unique Isla van Unika-K blev BIR och BIS-2, tack Anne för kortet!
Cirtap's Unique Peter van Unika-K fick ERI ( vårt EX med CK?)
Cirtap's Prinses Unny van Shima-K EH3 ( tror det är vårt VG?)

Peters son Cola (Bullbenz Kooi Nobel Sade) blev Bästa hane och BIM-BIS-4, samt att Peters son Bullbenz Kooi Koos Qera blev BIR-valp och BIS-2 valp.
Så vårt kennelnamn var inblandat i mycket positivt denna dagen
Ja ja enligt jantelagen ska man ju helst vara tyst men jag är stolt över våra dukiga valpköpare och vårt avelsmaterial vi sålt vidare till andra uppfödare

Hanna skrev ett mail igår och hon är så glad att Tira växer och frodas, och det är ju jag också så klart . Hon hade redan ökat 5 cm runt midjan.

131005_tira1

Hon håller sig igång i alla fall och det är ju toppenbra, jaga bollar är ju bara sååå kul

131005_tira

Nu är det inte länge tills hon ska komma hit och vara hos oss, håll tummarna för att allt kommer att gå bra.

Annars har dagen varit sådär..... jag mår fortfarande inte bra, mycket värk överallt i kroppen och en massa huvudvärk då framförallt i höger sidan och förutom det så sover jag alldeles för dåligt. Jag får nog ta mig i kragen och ringa vårdcentralen även om jag vet att dom bara säger "ta en alvedon" eller något liknande fånigt.
En läkare jag träffade för ett tag sedan tittade på mig och frågade " Och vad vill du att jag ska göra åt detta" ?

Detta är en anledning till att jag är dålig på att uppdatera på det sättet jag vill så hoppas ni har tålamod.

Några bilder till kommer här i alla fall.

Först en bild på Ruffe , Roda-Limbo, som fyllde 7 år igår.

131005_ruffe

... sedan har Jara fått sitt diplom som visar att hon nu är Tysk Club Champion ...

131005_Jara_4672

....Minja njuter i korgen efter att hon ätit rent sitt ben....

131005_5529

...Freyr och Flinga har hälsat men han passar sig när hon blänger på honom...

Flinga_0093

....Flinga har börjat gilla att vara ute när vädret är ok inte annars

131005_0097


Torsdag

2013-10-03 15:22 | 0 kommentarer

Zephyr vår Skogishane älskar att få vara ute, han har ju varit inne katt fram tills nu men eftersom vi har kastrerat Flinga, vår Chatreux, så blev det fritt fram att undersöka världen utanför huset.

131002_0061

Och det gör han med en nyfikenhet som gränsar till tokighet, han klättrar upp överallt bland takstolar och upp på tak så det är bara att hålla tummarna att han inte trillar ner.
Flinga är däremot betydligt mer försiktig och vill helst vara inne än så länge, även om hon får gå ut ibland.

Snart är det dags för Kooikerseminariet i Eggby och det ska bli intressant att åka på. Mentalitet är alltid en fråga som man kan diskutera hur länge som helst .

Om 5 veckor bär det iväg till Nederländerna igen för den årliga CLUBSHOWEN som VHNK anordnar.
I år blir det för 16:e året i rad som jag har möjlighet att åka ner och det ser jag fram emot.
Just nu är vi 4 st i bilen så det finns plats för en till om vi reser med lätt packning för som alltid blir det ju en del som ska handlas

Freyr är duktig på att bära saker och han tycker det är kul....

131002_0043

....Minja och Zephyr är väldigt intresserade av varandra 

131002_0056


1 oktober

2013-10-01 19:36 | 0 kommentarer

Nu är vi inne i den 2a höstmånaden och jag njuter av den kalla friska luften när man är ute.
Morgonpromenaderna med Cealin är helt underbara och en bra start på morgonen.

Thomas har flera gånger träffat på en ganska tam räv som håller sig i närheten av där vi bor. Ofta kommer den fram på bara en 4-5 meter och är väldigt nyfiken på hundarna speciellt Cealin, den är fin i pälsen så vi misstänker ingen rävskabb som tur är.
Thomas har kort på den i sin telefon men tyvärr inte med så bra upplösning.

För någon vecka sedan hade vi grannens kor som gick här utanför och betade av vår åker och hundarna var väldigt intresserade av dom, till och med Freyr och Minja.
Ja så till den milda grad att idag så hade dom 2 små grävt sig ut ur trädgården och var ute på åkern och åt en massa som dom hittat efter korna..... undrar hur natten kommer att bli och om deras magar kommer att fungera som dom ska

Här är lite kort först de som kommit från Holland på Astrid och Bibi

130930_bibi_0484

I lördags i Maastricht blev 2a plats i grupp 8 ....

130930_bibi_0713

... och i söndags 3e plats i grupp 8....

130930_bibi

... här tillsammans med söndagens gruppdomare ....

130930_163316

... Dokker har jättekul med sin welsh kompis....

130930_kino

..... Kino har blivit duktig på agility, matte och husse jobbar på jättebra!

Välj språk

Blogghistorik