Blogginlägg

Måndag kväll

2014-06-16 22:59 | 0 kommentarer

Oj såg att det är precis 14 dagar sedan jag skrev i bloggen, som "vanligt" så har inte tiden räckt till och så har jag inte riktigt orkat.

Bara för att nämna och som en liten förklaring till min "bortvaro" så har jag fått någonting jag aldrig hört talats om innan, Trigeminusneuralgi..... jag kopierade av wikipedia som en förklaring.
(Trigeminusneuralgi är smärta i trillingnervens utbredningsområde. Neuralgi är en allmän medicinsk beteckning för smärta i en nervs utbredningsområde. Nervus trigeminus, eller trillingnerven, är en av kranialnerverna och innerverar en stor del av ansiktet. 
Trigeminusneuralgi anses av många vara ett av de värsta smärttillstånd som drabbar människan, då det dels är en oerhört stark och ihållande smärta, och då den dels är oförutsägbar. Smärtattackerna blossar upp som ett resultat av retning av vissa triggerpunkter och kan hålla i sig allt ifrån sekunder till timmar. Ibland kan attackerna uppstå utan beröring, på grund av vindpustar och liknande. 
Det är ofarlig som sjukdom, men tenderar att begränsa den drabbades liv, då mycket av personens energi går åt till att undvika attackerna. Sjukdomen är ovanlig, med uppskattningsvis 150 drabbade av en miljon. Trigeminusneuralgi kan inte behandlas med smärtstillande medel, men däremot med läkemedel mot epilepsi, bland annat karbamazepin. Sjukdomen kan även behandlas med kirurgi.)

Just idag har jag ännu i alla fall inte haft någon attack så jag hoppas  på att det klingat av för denna gången.....
Så du som väntar svar på mail jag lovar jag ska försöka beta av alla inom 1 vecka 

Som vanligt har det hänt en massa under dessa två veckor, flera av er har varit ute och tävlat och gjort fantastiskt bra ifrån er.
Ska uppdatera Nyheter så snart jag kan.

Idun som bor i Japan har fått 5 st jättefina valpar och det är så kul att det gick bra hela vägen denna gången 

Thomas och jag har firat 39 år som gifta och det är otroligt vad tiden har gått, när man ser allt omkring sig och allt som hänt så börjar vi ju bli gamla... hmmm jo det stämmer ju faktiskt 

Vår nya altan har kommit på plats och är klar till 75 % så jag hoppas att vi hinner få den klar till sommarträffen som är om knappt 2 veckor.

I dagsläget är det ca 80 personer anmälda och över 40 hundar.
Det blir även i år långväga gäster, i år ända från Japan.
Hoppas vädret blir ok .... men det kan vi inte påverka utan bara klä oss rätt.

Indie har ju börjat löpa och vi hade ju planerat att åka utomlands denna gången, men det fick vi "lägga på hyllan", så det blev en svensk hane som jag verkligen gillar och har gjort länge.
Indie och Zigge är väldigt typlika så det kommer att bli en otroligt spännande kombination och jag skulle så gärna vilja ha kvar en liten valp härhemma denna gången. Jag håller tummarna för att det ska bli så 


Måndag förmiddag

2014-06-02 09:25 | 0 kommentarer

... och solen skiner igen.
Men som "vanligt" vid denna tiden på året så varnar dom för regnskurar och åska framåt eftermiddagen.

Cealins undersökning i onsdags gick bra och hon hade inga fel på sina ögon, vi både ögonlyste och tog tryckprov för säkerhets skull men allt var perfekt.
Nu kan jag släppa det och gå vidare och det känns sååååå skönt.

Nosework kursen vi går Cealin och jag fungerar väl sådär. Hon har inte riktigt fattat vad hon ska nosa upp och leta efter utan snurrar mest runt bland sakerna när vi testar att söka i ett rum. Naturligtvis är det jag som inte riktigt fattat hur jag ska lära henne det men förhoppningsvis så ramlar "tioöringen" ner så småningom på oss bägge två  .

Rallylydnadskursen som vi fick avbryta förra året, pga hennes knäoperationer, går däremot jättebra, det enda som vi inte riktigt har ordning på är stadgan i ligg och sitt kvar. Cealin vill ju göra allting på en gång och har liksom inte tid att vänta. I vissa moment är ju kvickheten till fördel men inte just i detta..... men vi jobbar på det.   
Det där med att tävla känns inte så viktigt för oss för oftast känner jag att den biten, att tävla alltså, har jag klarat av tidigare i livet men kul har vi när vi tränar och jag slappnar av...... 

140601_0030

Igår var Unika och jag och hälsade på Tomba och dom lekte och sprang runt en hel del, men just här undrar dom vad jag ska ta kort på, man riktigt ser hur dom tänker att " lite privat kan vi väl få vara" 

140601_0106
Jag var ju inte helt säker på att hon var klar för parning men efter en stund så satt dom ihop. Så allt tyder väl på att det var rätt dag i alla fall för annars hade inte Unika släppt till.


Ev försöker vi en gång till idag bara för att vara säkra, detta är ju Unikas sista kull så jag håller tummarna för att vi får en fin tik/hane att behålla.
Båda dessa hundar har helt fantastisk mentalitet så förhoppningarna på trevliga och vackra valpar är stora..... men om det blir och vad det blir kommer ju framtiden att utvisa.

140601_tomba_0120

Wilma och Ruby har varit ute och tävlat agility officiellt för första gången och det slutade ju med fint resultat   Kopiera länken och titta på hopploppet som resulterade i en 2:a plats och 1:a pinnen.   https://www.youtube.com/watch?v=eXoufbRNvY8&feature=youtu.be

 

Välj språk

Blogghistorik

«juni 2014»
måntisonstorfrelörsön
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Senaste inlägg
Slut
Februari och .....
27 januari
Sammanfattning av 2018
2018
Årets sista dag
Lilla jul
Måndag igen ;-)
Ultraljud
Tom.....

Senast kommenterade
Redan mitten av november....
Äntligen....
En sorglig dag igen.......
17 september
:-D
Sorg eller hopp?
24 oktober
Musfångare
Lördag kväll
Söndag

Historik
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2013